Aceştia au distribuit filtre de apă în 300 de locuinţe în care se folosea apă de ploaie pentru consum. Toţi proprietarii au fost informaţi că dispozitivele vor elimina microorganismele care există în apa de ploaie, astfel încât să le protejeze sănătatea. Însă, numai jumătate dintre dispozitive conţineau într-adevăr filtre.
"Oamenii care au băut apă de ploaie nefiltrată nu au manifestat mai multe afecţiuni gastrice sau alte boli comparativ cu cei care au consumat apă de ploaie filtrată", a explicat Karin Leder, preşedinte al departamentului de Boli Infecţioase şi Epidemiologie al Universităţii Monash.
Studiul a demonstrat că apa de ploaie este la fel de benefică pentru organism ca orice altă apă şi că, prin consumul ei, nu există risc major de îmbolnăvire. "Folosirea apei de ploaie în scopuri casnice ar trebui luată în calcul în contextul în care încălzirea globală impune economisirea tuturor resurselor. Îi încurajăm pe oameni să folosească şi apa de ploaie pentru consum", a spus Karin Leder.