În Bucureşti centrul a fost împodobit de o firmă privată care a sponsorizat tot ce ţine de iluminatul de sărbători. Ei au decorat Piaţa Romană, Piaţa Presei Libere, Piaţa Universităţii, Bulevardul Charles de Gaulle, Bulevardul Regina Elisabeta, Arcul de Triumf, Bulevardul Kisselef şi Bulevardul Magheru. S-au folosit nu mai puţin de 500.000 de leduri, sute de mii de furtunuri luminoase şi multe decoraţiuni pentru brazi.
În Bacău, s-au cheltuit 200.000 de lei din bugetul local pentru beculeţele colorate de pe stâlpii din oraş. \"Noi folosim ornamente pe care le-am avut, le reparăm, le confecţionăm şi le folosim şi pe cele din anii anteriori. Ceea ce am achiziţionat anul acesta este structura luminoasă. Vom încerca să confecţionăm cu ele alte ornamente\", a declarat Viorica Marcu, directorul Directiei \"Spaţii Verzi\" din cadrul Primăriei Bacău.
În Alba Iulia, reprezentanţii primăriei au montat în oraş peste 2.000 de ghirlande, perdele şi plase luminoase, 250 de sfere în forma de globuri, 100 de seturi de baghete cu leduri, 480 de conuri precum şi alte ornamente pentru stâlpi. La acestea se adaugă 1.850 de metri de perdea cu leduri. De asemenea, cele şase fântâni arteziene din oraş au fost decorate cu luminiţe albastre şi argintii. În parcurile de joacă din oraş au fost montaţi 10 pomi de Crăciun şi oameni de zăpadă. În acest an, s-au cheltuit 530.000 de lei, faţă de 560.000 de lei cât a costat anul trecut.
În Piaţa Sfatului din Braşov, a fost amplasat un brad care are peste 1.200 de metri de ghirlande verticale, peste 2.400 de becuri şi flash-uri, precum şi aproximativ 300 de metri de \"ţurţuri\" şi zeci de globuri de diferite culori şi mărimi. Pe clădirile din Piaţă au fost montate 32 de de lumânări înalte de peste jumătate de metru, \"crenguţe\" pe stâlpi, iar pe Casa Sfatului strălucesc 11 steluţe de câte patru metri pătraţi fiecare. Şi cele mai importante străzi din oraş au fost înfrumuseţate cu brăduţi, ornamente şi îngeri tridimensionali.
Suma alocată, anul acesta, pentru împodobirea oraşului de sărbători se ridică, la aproximativ, 300.000 de lei. \"Cu aceşti bani, s-au putut face mai puţine lucruri ca anul trecut, adică unele străzi precum Nicolae Bălcescu, 15 Noiembrie sau Calea Bucureşti, nu mai sunt incluse şi în programul din 2009\", a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.
La Târgu-Mureş bradul este împodobit cu 1,5 kilometri de luminiţe, peste 200 de globuri şi 800 de metri de beteală roşie şi albastră. Pe copaci sunt peste 5 kilometri de luminiţe, iar oraşul este luminat de peste 150 de ornamente, 1,6 kilometri de ghirlande luminoase, 100 de perdele luminoase şi un kilometru de tub luminos. Pentru a înfrumuseţa oraşul de sărbători, primăria a alocat 800.000 de lei, cu 100.000 de lei mai mult decât anul trecut.
În acest an, în Cluj, culoarea folosită pentru decoraţiuni este alb, iar în anumite zone, precum Piaţa Unirii, aceasta a fost combinată cu auriu, cu albastru pe Bulevardul Eroilor şi cu roşu în Piaţa Mihai Viteazu. Deşi s-a suplimentat numărul de beculeţe din oraş, consumul lor este mai mic, pentru ca toate instalaţiile din acest an, funcţionează pe sistem de led-uri.
În Cluj, sunt 8,8 kilometri de ţurţuri luminoşi, un kilometru de perdele luminoase, 73 de bannere cu mesajul \"La Mulţi Ani\", 670 de figurine pe stâlpi şi 52 de amplasamente unde s-au amenajat ornamente şi brazi, care vor fi cu patru mai mulţi decât anul trecut. Costul total al brazilor este de 5.000 de lei. Valoarea totală a decoraţiunilor de iarnă este de 1,2 milioane de lei, cu 100.000 de lei mai puţin decât anul trecut.
Şi Timişoara a fost împodobită pentru sărbătorile de iarnă cu ghirlande, beculeţe şi figurine luminoase, însă nimic nou faţă de anul trecut. Pentru iluminat s-a cheltuit 60.000 de euro, cu 40.000 de euro mai puţin decât anul trecut.
Bistriţa Năsăud este printre puţinele oraşe din România unde spiritul Crăciunului se simte mai puţin. Din cauza crizei reprezentanţii primăriei au folosit aceleaşi decoraţiuni din anii trecuţi.