\"Nu voi vorbi despre guvernul dumneavoastră, pentru că obişnuiesc să vorbesc o singură dată despre acelaşi lucru. Am vorbit la moţiunea de cenzură. A vorbi despre acelaşi lucru de două ori înseamnă să te repeţi sau să fii inconsecvent\", a spus preşedintele PNL, Crin Antonescu, în discursul său dinaintea votului asupra Guvernului Emil Boc.
În schimb, Antonescu a vorbit despre regimurile autoritare ale lui Oliver Cromwell, Napoleon Bonaparte şi Boris Elţin. După care a spus o poveste despre Emil Boc: un premier într-o ţară din Europa s-a dus într-un târg şi a luat un bici şi a spus: \"Să punem biciul pe parlamentari!\". \"Boc nici nu ţinea biciul cu mâna lui, era pus să spună asta. Nu e de vină nici domnul preşedinte Băsescu, nici domnul fost demis şi desemnat Boc, nu sunt de vină doar domniile lor că o asemenea afirmaţie nu a stârnit nicio emoţie, că a intrat la capitolul glume, făcut cu ochiul. Şi a zis şi domnul prim-ministru o glumă. După cum nu e de vină domnul preşedinte Băsescu, în care fără să avem fără modificări ale Constituţiei, trăim într-o republică prezidenţială. A devenit un punct de reper şi la stânga şi la dreapta, că trebuie urmată voinţa preşedintelui, că poţi să fii arestat de pe stradă dacă vrea preşedintele României, că trebuie să facem modernizarea statului că aşa vrea preşedintele României, că trebuie să guvernăm toţi pentru aşa vrea preşedintele României. Modernizarea statului român e vorbă veche de la Cuza, Carol al II-lea la Ceauşescu. Nici nu se termină, că începe din nou\", a spus şeful PNL.
Acesta a criticat tentaţia PD-L de a deveni partidul unic, şi a precizat că ţara are nevoie şi de o opoziţie. Şeful PNL a anunţat că liberalii nu vor vota Executivul desemnat, dar a spus că este convins că acesta va trece.
Crin Antonescu şi-a continuat discursul apocaliptic: \"Suntem în faţa unui pericol pentru statul de drept, de libertate, generat nu de om sau de camarila sa, ci de faptul că restul clasei politice pare să nu aibă forţa de a rezista. În calitate de preşedinte al PNL le cer scuze pentru colegii mei liberali care au plecat între timp în partea cealaltă, pentru colegii mei liberali care ieri au votat în comisii pentru unii miniştri pentru care acum o lună au votat împotriva lor, le cer iertare rudelor, familiilor morţilor de la Revoluţie, pentru că la 20 de ani suntem aproape în caricatură şi de Nicolae Ceauşescu, şi de Marea Adunare Naţională, şi de presa slugarnică\".