"ANCEX desfăşoară, în prezent, prin procedurile legale proprii, verificări privind operaţiunea de delaborare a produselor importate de SC Oxo Network, care are loc la S.C. Uzina Mecanică Băbeni S.A", se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Control a Exporturilor.
De asemenea, ANCEX susţine că nu a primit nicio cerere de autorizare din partea UM Băbeni, Romagro Cereal sau a firmelor în care a fost implicat şi Mircea Băsescu, Desintco şi Exibition Aircraft Security and Defence, pentru comerţ exterior cu produse militare. "Până în prezent, ANCEX nu a primit nicio cerere de autorizare din partea S.C. Uzina Mecanică Băbeni S.A., Desintco, Exibition Aircraft Security and Defence şi Romagro Cereal SRL pentru desfăşurarea de operaţiuni de comerţ exterior cu produse militare", a transmis , printr-un comunicat.
Agenţia menţionează că efectuarea operaţiunilor de comerţ exterior cu produse militare fără autorizaţie şi licenţă constituie infracţiune potrivit legii şi se pedepseşte conform prevederilor Codului Penal, iar nerespectarea destinaţiei şi utilizării finale a produselor militatre constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă.
Informaţiile vin după ce jurnalistul Sorin Roşca Stănescu afirmase că explozibilii aduşi de Oxo Network, firmă administrată de Cornel Purcărea, nu au fost distruşi în totalitate, ci au fost reambalaţi şi vânduţi în străinătate, banii fiind folosiţi pentru finanţarea unor organizaţii teroriste internaţionale. Pe de altă parte, şeful UM Băbeni, Ion Mărculescu, a declarat marţi că i-au mai rămas de distrus aproximativ 200 de tone, din cele 1630 de tone de muniţie câte erau prevăzute în contractul cu firma condusă de Cornel Purcărea, Oxo Network.