"România trebuie să aibă o bază industrială, autostrăzi, infrastructură şi o rată de creştere economică importantă, dar şi un mediu curat unde să poată atrage foarte mulţi turişti. Turismul este o oportunitate mare pentru România, nu există niciun conflict între dezvoltarea economică şi protejarea naturii", a spus Barnett.
Acesta a numit şi câteva soluţii pentru protejarea mediului: becuri ecologice de mai lungă durată, transportul mai puţin cu maşina personală şi mai mult cu mijloacele de transport în comun şi renunţarea la a mai merge cu avionul pe distanţe mici.
Robin Barnett: Groenlanda pierde 100 de gigatone de gheaţă pe an
"În ultima perioadă, Groenlanda pierde 100 de gigatone de gheaţă pe an, nu este ceva pozitiv pentru Groenlanda. În ceea ce priveşte topirea calotei de gheaţă, am văzut foarte multe probleme la Polul Nord. Nu cred că este un semn pozitiv pentru viitorul nostru", a mai spus ambasadorul Marii Britanii.
"Dacă discutăm despre insulele Maldive, dacă nu facem ceva împotriva
încălzirii globale, insulele nu vor mai fi acolo", a atras atenţia ambasadorul.
Acesta a spus că studii acceptate la nivelul ONU arată că, dacă va
exista o creştere a nivelului mării în viitor, vor apărea multe
probleme în întreaga lume.
"Dacă un centru important din punct de vedere financiar şi politic, cum este New York, va avea o problemă semnificativă, cred că putem să acceptăm că există o dovadă semnificativă că trebuie să facem ceva pentru a evita aceste probleme", a spus Robin Barnett.