"Am considerat că este normal să detensionăm situaţia în CNI, decizia de a face o altă nominalizare a fost a grupului parlamentar al PC", a declarat fostul senator Sabin Cutaş.
În cadrul şedinţei Biroului Permanent al Senatului din 3 decembrie 2008 s-a luat în discuţie propunerea grupului parlamentar al PC, privind nominalizarea Irinei Loredana Stânculescu ca membru titular al CNI, în locul lui Drăghici, dar discuţia a fost amânată pentru că avocata nu îşi depusese încă demisia. Potrivit Legii de organizare şi funcţionare a ANI, un membru al CNI îşi încetează mandatul prin demisie, în urma revocării de către Senat, pentru neîndeplinirea atribuţiilor sau în urma decesului.
Avocata a fost implicată într-un scandal anul trecut, pentru că i-ar fi ameninţat, în luna septembrie, pe inspectorii de integritate şi conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, cerându-le să oprească verificările în cazul chirurgului Şerban Brădişteanu. Alice Drăghici le-a cerut acest lucru reprezentanţilor ANI în calitate de avocat al medicului Brădişteanu.
Preşedintele Consiliului de Integritate, Nicu Marcu, a solicitat Comisiei juridice din Senat la începutul lunii noiembrie 2008 o audiere pe tema cazului Alice Drăghici, după ce conducerea Agenţiei de Integritate i-a solicitat să facă "demersurile care se impun" pentru revocarea avocatei din calitatea de membru al Consiliului. Membrii CNI au decis inclusiv să se delimiteze public de orice conflict de genul celui izbucnit între Alice Drăghici şi conducerea Agenţiei şi să-şi reitereze susţinerea faţă de Agenţia Naţională de Integritate.