La întrebarea "Cu cine intenţionaţi să votaţi la alegerile europarlamentare de pe 7 iunie?", 31% dintre cei intervievaţi au răspuns Alianţa PSD+PC şi tot 31% au răspuns PD-L.
Cele două formaţiuni sunt urmate de PNL, care înregistrează o creştere de peste 2 procente faţă de luna trecută şi contorizează 20,2% din intenţiile de vot.
UDMR se situează pe locul următor, cu 6,8%, urmat de PRM, cu 5,9 procente.
Elena Băsescu ar fi votată de 3,9% dintre cei care s-ar duce la vot, în vreme ce PNŢCD ar primi doar 0,9% din voturi.
Pe ultimele două locuri se situează candidatul independent Pavel Abraham şi partidul Forţa Civică, fiecare cu câte 0,3 procente din intenţiile de vot.
În ceea ce priveşte intenţia de vot în funcţie de mediul de rezidenţă, PD-L ar primi mai multe voturi în mediul urban, 33,4%, în vreme ce Alianţa PSD+PC ar înregistra cele mai multe voturi în mediul rural, 35,2%.
În funcţie de categoriile de vârstă, tinerii între 18 şi 34 de ani ar vota în majoritate PD-L. La fel ar proceda şi votanţii cu vârste cuprinse între 35 şi 49 de ani. În schimb, persoanele între 50 şi 64 de ani ar vota majoritar cu PSD. La fel se întâmplă şi în cazul alegătorilor de peste 65 de ani.
Faţă de luna trecută, Alianţa PSD+PC, dar şi PD-L înregistrează o relativă stagnare în intenţiile de vot. Ambele înregistrează o creştere foarte mică, de 0,1, respectiv 0,2%. Liberalii au înregistrat o creştere de 2,2 procente, în vreme ce UDMR, PRM şi Elena Băsescu sunt într-o uşoară scădere. Evoluţia intenţiilor de vot faţă de luna trecută se încadrează însă în marja de eroare.
Studiul a fost realizat de INSOMAR la comanda Realitatea TV, în perioada 29 - 31 mai. Eşantionul a fost de 12.283 de persoane, iar eroarea maximă admisă este de 1,5%.