Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Anca Onofrei, a declarat că au existat manevre de resuscitare asupra celui de-al doilea muncitor, însă acesta a fost scos deja decedat, după ce a stat 45 de minute sub pământ.
Muncitorul scos de echipele ISU sosite la faţa locului a fost transportat la spitalul Elias şi se pare că suferă de o contuzie la şold, potrivit lui Bogdan Opriţă, purtător de cuvânt SMURD. "Prima victimă a fost eliberată rapid şi nu prezintă leziuni grave. Acum se află la spitalul Elias, în stare bună", a declarat Bogdan Opriţă.
Cei doi muncitori care au fost prinşi sub malul surpat la şantierul de lângă complexul Romexpo lucrau pentru compania de instalaţii Glantz Instal Group, a declarat, pentru NewsIn, directorul coordonator adjunct din cadrul ITM Bucureşti, Ştefan Mareş. Ambii muncitori aveau aproximativ 30 de ani şi erau din judeţul Teleorman, potrivit unor surse de la faţa locului. Muncitorul care a decedat avea doi copii. După constatarea decesului, trupul bărbatului a fost scos la suprafaţă şi transportat cu o ambulanţă către sediul INML.
Echipajul de pompieri care a încercat să îi salveze pe muncitori este acelaşi cu cel care a stins incendiul de la clădirea Millenium Business Center, de vineri noaptea.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, apelul la serviciul de urgenţă a fost făcut în jurul orei 13.50. Jandarmeria Capitalei a acţionat cu trei echipaje pentru a delimita perimetrul acţiunilor de salvare şi a-i ţine deoparte pe oamenii curioşi aflaţi în zonă.
Din primele informaţii, vina ar fi a constructorului, iar prefectura Capitalei va începe anchete pe mai multe şantiere din Bucureşti, pentru a vedea cum se execută astfel de lucrări.
Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti a început o anchetă în
cazul accidentului de la şantierul din cadrul complexului Romexpo şi a
suspendat pentru moment lucrările, până la remedierea deficienţelor, a
spus, pentru NewsIn, directorul coordonator adjunct din cadrul
ITM, Ştefan Mareş.
"Ancheta a fost deja
iniţiată, ne aflăm la faţa locului, iar concluziile vor fi prezentate
după finalizarea cercetărilor în termenul legal, de 10 zile. Lucrările
au fost deja sistate, atât timp cât nu este respectată legislaţia pe
sănătate, securitate şi muncă", a declarat Mareş, care este responsabil
pentru securitatea şi sănătatea în muncă în cadrul ITM Bucureşti.
Evenimentul survine la circa o lună după un alt accident grav, de la pasajul Băneasa din nordul Capitalei, în urma căruia au decedat trei muncitori.