Bugetele Cancelariei şi Secretariatului General al Guvernului
Criza lui Boc: peste 30 de milioane de euro în plus pe salarii şi cheltuieli
La începutul mandatului de premier, Emil Boc a decretat că: 1. nu se mai face nici o angajare la stat; 2. salariile guvernamentale şi ale demnitarilor sînt îngheţate; 3. cheltuielile pe bunuri şi servicii trebuie să scadă cu măcar 15%. Pentru că e austeritate. Nu ştim dacă cineva respectă deciziile astea ale lui Boc, dar e cert că el însuşi nu o face. Ba chiar îşi încalcă cu tupeu propriile reguli: bugetul Secretariatului General al Guvernului (SGG) a crescut, faţă de 2008, cu 138 de milioane de lei noi, adică cu peste 30 de milioane de euro. Bani suficienţi ca angajaţii lui Boc să fie mai mulţi decît anul trecut, salariile lor să fie mai mari, iar cheltuielile pe bunuri şi servicii să fie enorme faţă de cît erau anul trecut.
Boc: “Se suspendă ocuparea posturilor vacante”. Deci, 154 de posturi noi la Guvern
Iată ce declara, pe 23 decembrie 2008, premierul lui Băsescu: “Pînă la data de 31 decembrie 2009 se suspendă ocuparea prin concurs a posturilor vacante, inclusiv a posturilor scoase la concurs, dar a căror procedură de ocupare nu s-a finalizat din cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice. Este vorba de aproximativ 145.000 de posturi vacante, prin care sperăm să realizăm o economie de aproximativ un milliard de euro”. Speri mata, da’ speri degeaba, vorba bancului. Integral în Academia Catavencu
Vedetele în recesiune. Studii de caz
Fie criza cît de rea, eu îmi vînd afacerea!
O vorbă din bătrîni spune că din criză scapă cine poate. În speță, cîțiva miliardari. Interesant e altceva: criza nu face discriminări. Uite, pînă și mega-vedetele americane au probleme de sezon (și pe bune dreptate, dacă ne gîndim cine a inventat criza). Vînzările la colecția de țoale hip-hop a lui LL Cool J au scăzut cu 50% în ultimele două luni, după ce a căzut piața lănțoaielor cu sigla Mercedes. Integral în Academia Caţavencu.