Schimbarea ce pare să se fi produs într-o fracțiune de secundă, dacă ne raportăm la durată proceselor evolutive, a fost de fapt finalul a aproximativ 50 de modificări genetice.
Descoperirea confirmă ceea ce specialiștii susțin de mult, anume faptul că secretul nu constă în salturi uriașe și, aparent, greu de explicat, ci despre acumularea multor schimbări treptate.
Faptul că Littorina saxatilis se înmulțește prin pui vii este cam singura trăsătură evidentă care-l deosebește de alte moluște, potrivit The Guardian.
O echipă de cercetători austrieci a analizat arborele genealogic, iar teoria privind cele 50 de modificări genetice indică nevoia de adaptare la mediu și de îmbunătățire a capacității de supraviețuire.
Studiul publicat de revista Science va schimba modul în care biologii văd tranzițiile evolutive majore, deplasând atenția de la marile salturi în evoluție spre înțelegerea beneficiilor progresive ale pașilor evolutivi mici, atunci când organisme sau specii sunt forțate să se adapteze rapid la o lume în schimbare.