Potrivit Descoperă.ro, strălucirea verde apare atunci când este poziționată sub lumină ultra violetă, iar acest lucru ar putea fi un lucru comun pentru amfibieni, însă până în prezent, cercetătorii nu s-au gândit să analizeze acest aspect.
Broasca are o culoare verde deschis cu un număr de pete roșii, albe și galbene. În general, ea se găsește în bazinul amazonian. Atunci, când experții au încercat să analizeze pigmentul pielii, au făcut o descoperire uimitoare. Ei au observat că atunci când broasca se află sub lumină ultra violetă este fluorescentă.
Specialiștii au descoperit că trei molecule din ținutul limfatic, pielea și secreția glandulară a broaștei îi conferă culoarea verde. Ei au mai aflat că broasca emite o cantitate impresionantă de lumină, echivalentul a 18% din lumina lunii line.
Fluorescența implică absorvirea luminii cu unde scurte și retrimiterea ei pe unde lungi, ceea ce îi conferă culoare verzuie sau, uneori, galbenă. Experții sunt de părere că puține vertrebate dispun de această abilitate.