Compania, numită Neuralink, dezvoltă tehnologia numită „reţea neurală” (neural lace) care permite oamenilor să comunice direct cu dispozitivele fără o interfaţă fizică, informează Science Alert, potrivit Descoperă.
Tehnologia aceasta implică implantarea electrozilor în creier pentru ca oamenii să-şi încarce sau să îşi descarce gândurile într-un sau de la un computer. Acest produs ar ajuta la dezvoltarea capacităţii cognitive.
Ideea proiectului a fost pentru prima dată enunţată de Musk în 2016 la conferinţa Vox Media, unde acesta a precizat că tehnologia ar crea o „simbioză” cu maşinile. De asemenea, acesta a adăugat şi faptul că reţelele neuronale ar împiedica omul să devină „animalul de companie” al calculatoarelor.
„Nu îmi surâde ideea să fiu un animal de companie, dar care este soluţia? Cred că una dintre soluţii este probabil de a adăuga un strat de inteligenţă artificială. Un al treilea strat digital care ar funcţiona bine şi simbiotic”, precizează Musk.
Totuşi, înainte de toate acestea, primul pas este de a crea implanturi care să trateze afecţiuni mintale precum epilepsia sau depresia.