Teste cu succes al trenului Hyperloop
Potrivit Corriere della Sera, testele au avut ca obiectiv evaluarea sistemului de propulsie și control al trenului viitorului, rezultatele fiind încurajatoare. Deși, în această etapă, Hyperloop a parcurs doar 90 de metri dintr-un tunel de 420 de metri, la o viteză limitată de 30 km/h, progresele înregistrate sunt esențiale pentru dezvoltarea tehnologiei.
În cadrul proiectului Hardt Hyperloop, testele continuă, iar până la sfârșitul anului 2024 vor fi realizate evaluări privind schimbările de bandă și viteza maximă. Tehnologia se bazează pe crearea unui tunel aproape vidat, eliminând practic rezistența aerului, ceea ce va permite trenului să atingă viteze impresionante. Se așteaptă ca în viitor, Hyperloop să atingă 700 de kilometri pe oră, făcând posibile călătorii extrem de rapide între marile orașe europene.
"Suntem foarte entuziasmați de acest prim pas în dezvoltarea tehnologiei Hyperloop," a declarat Marinus van der Meijs, director de tehnologie la Hardt Hyperloop.
Pentru testele curente, a fost construit un tunel dublu de 420 de metri lungime și 2,5 metri lățime, ceea ce a permis testarea și schimbărilor de bandă. Acest sistem de tuneluri a fost realizat cu ajutorul unor conducte modulare, un pas important către realizarea unui sistem funcțional.
Odată finalizat, Hyperloop ar putea revoluționa transportul european, făcând posibile călătorii de doar două ore între Amsterdam și Milano sau de o oră și jumătate între Amsterdam și Berlin. Această soluție nu doar că va reduce drastic timpul de călătorie, dar ar putea și înlocui zborurile de scurtă distanță, oferind o alternativă mai rapidă și mai ecologică la transportul aerian.
Hyperloop reprezintă un pas major către viitorul transportului de mare viteză, promițând să schimbe complet modul în care ne deplasăm în Europa și nu numai.