Cât de repede aleargă robotul
Într-un videoclip de prezentare, STAR1 a fost testat în deșertul Gobi, unde a fost pus să alerge pe terenuri variate, inclusiv pășuni, pietriș și drumuri pavate. În timpul testului, robotul a reușit să își mențină viteza maximă timp de 34 de minute, beneficiind de o pereche de încălțări sport special create pentru a-i îmbunătăți performanța.
Deși a atins o viteză impresionantă de 8 mph (aproximativ 3,6 m/s), STAR1 a depășit anteriorul record deținut de robotul biped H1 de la Unitree, care a înregistrat o viteză de 7,4 mph (3,3 m/s) în martie 2024. Totuși, o diferență notabilă este că H1 nu a alergat propriu-zis, deoarece picioarele sale nu au părăsit simultan solul, spre deosebire de STAR1, care a realizat acest lucru.
Echipat cu un hardware AI de înaltă performanță, STAR1 poate procesa 275 de trilioane de operațiuni pe secundă (TOPS), un nivel superior celui întâlnit în laptopurile de top, care oferă între 45 și 55 TOPS. În plus, robotul are 12 grade de libertate, ceea ce îi permite o gamă largă de mișcări complexe datorită numărului mare de articulații.
STAR1 face parte dintr-un val de roboți umanoizi lansați în întreaga lume în ultimele luni, alături de alte modele notabile precum Optimus Gen-2 de la Tesla, Figure 01 cu AI și Atlas, creat de Boston Dynamics.