Numărul compușilor organici volatili, care sunt cei ce cauzează de cele mai multe ori mirosul, sunt în general în număr mai mare la caucazieni decât la asiatici, au constatat cercetătorii institutului de cercetare Monell Center din Philadelphia.
“Cercetările noastre anterioare au arătat că mirosurile de la sub braț pot furniza multe informații cu privire la individ, inclusiv genul, orientarea sexuală și starea sănătății”, spune George Preti, cercetător și doctor în chimie organică la Monell. “Credem că ceara din urechi poate să conțină informații similare.”
Într-adevăr, cercetătorii au observat, din rezultatele anterioare, că persoanele cu origine est-asiatică, precum și oamenii cu origini nativ-americane, dețin o genă care îi face să aibă ceară de tip uscat – față de cea udă de culoare galben-maronie – și mai puțin miros la sub braț.
Pentru acest studiu, ce a fost publicat online în Journal of Chromatography B, cercetătorii au examinat ceara din urechile a opt bărbați sănătoși de origine caucaziană și a altor opt de origine est-asiatică.
Citește restul articolului pe Fabuloase.ro