"Concluzia generală şi unanimă este că, în acest moment, singura soluţie pentru ca viitorul lui Dinamo să existe este reorganizarea prin insolvenţă şi crearea unui moment zero. Am căutat toate soluţiile posibile şi am sperat până în ultimul moment. Ce s-a întîmplat însă recent a fost picătura care a umplut paharul, picătură care m-a convins că acest club, fără o reforma radicală, nu mai are nicio şansă la viitor. O nouă datorie de cîteva milioane a apărut din senin. Este vorba despre taxele de publicitate neplătite de club în ultimii cinci ani. În condiţiile în care, aproape în fiecare săptămâna din ultimul an de zile, au apărut tot felul de noi datorii făcute în trecut şi lăsate la dospit în sertare până a venit momentul oportun, clubul trebuie trecut prin acest proces, fie şi doar pentru a află odată pentru totdeauna care este proporţia reală a jafului derulat în ultimul deceniu la Dinamo", a declarat Negoiţă.
Acţionarul dinamovist şi-a arătat încă o dată disponibilitatea de a vinde acţiunile pe care le deţine în totalitate sau parţial, precizând însă că va susţine în continuare cheltuielile de funcţionare a clubului: "Pînă atunci, îmi exprim încă o dată întreagă disponibilitate de a coopta sau de a vinde acest club unui partener care poate face mai mult decât fac eu pentru Dinamo. A nu se înţelege că abandonez clubul Dinamo. De-a lungul întregului proces demarat, voi rămâne alături de echipa şi voi susţine cheltuielile de funcţionare. În plus, voi caută soluţii pentru redresarea acestei situaţii. Spun aceste lucruri cu gustul amar pe care poate să-l aibă un dinamovist de bună credinţă, care a riscat totul pentru a salva acest club. Mai bine de şase luni am căutat parteneri sau oameni dispuşi să preia Dinamo. Cei cu care m-am întâlnit, nejudecand cu sufletul, că mine, mi-au transmis foarte clar: acest club trebuie întâi vindecat de cancer, pentru a putea purta discuţii serioase. Pentru unii, care nu înţeleg dimensiunea jafului de la Dinamo, această zi poate fi una tristă. Vreau să-i asigur pe toţi dinamoviştii că această zi înseamnă renaşterea. Este prima zi din viitorul lui Dinamo. Singurul viitor care poate există - unul în care trebuie să ştim să suferim pentru a ne putea bucura la final, unul în care trebuie să înţelegem că pentru a ne vindeca e nevoie să ne tratăm. Chiar dacă acest tratament este extrem de dureros. Astăzi, mai mult că oricând, toată suflarea dinamovistă trebuie să strângă rândurile. Dinamo va redeveni ceea ce a fost odată. Numai împreună putem reuşi".
Suma pe care Negoiţă afirmă că a investit-o la Dinamo până în acest moment se ridică la 14 milioane de euro. "Am preluat clubul Dinamo Bucureşti în luna martie a anului trecut. Judecând în mare parte cu sufletul, am simţit atunci că trebuie să salvez acest club. Şi am făcut-o, clubul Dinamo obţinând în două rânduri licenţă necesară pentru a rămâne în prima Liga. Efortul a fost unul enorm şi a însemnat o investiţie de peste 14 milioane de euro. Faţă de ultimii ani, în condiţiile unor datorii enorme moştenite în urmă unui deceniu criminal din istoria lui Dinamo, am reuşit să aducem echipa pe un loc patru, pentru prima oară după o lungă perioada în care formaţia s-a clasat sub această poziţie. Vorbeam despre un deceniu criminal din istoria lui Dinamo, pentru că acest club a fost jefuit în mai multe feluri de-a lungul acestei perioade, fie că vorbim despre episoade clare astăzi, precum Dosarul Transferurilor, fie despre episoade ce s-au petrecut în spatele uşilor închise. Astfel, au rezultat transferuri, contracte cu jucători ori contracte comerciale foarte păguboase pentru club, dar extrem de avantajoase pentru unii dintre foştii acţionari sau firmele acestora. Rezultatul jafului a fost unul extrem de dureros şi palpabil: un club afundat în datorii, aproape fără nicio şansă la viitor", a mai declarat acţionarul dinamovist.
FC Dinamo a depus, marţi, la Tribunalul Bucureşti, dosarul prin care solicită deschiderea procedurii de insolvenţă, informeză site-ul tmb.ro.
Dosarul a fost înregistrat cu numărul 16020/3/2014 în numele societăţii FC Dinamo 1948 SA, care administrrează clubul de fotbal din Liga I. Tribunalul Bucureşti nu a acordat încă un termen pentru acest dosar.
Instanţa va analiza cererea FC Dinamo şi în cazul în care o va accepta va numi un administrator judiciar. Acesta din urmă va întocmi tabelul preliminar de creanţe până la un termen stabilit de Tribunalul Bucureşti.
FC Dinamo este al cincilea club de Liga I care intră în insolvenţă în ultimii doi ani după FC Rapid, Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj şi Oţelul Galaţi.
Omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a devenit majoritar la Dinamo, în luna martie 2013, după ce a preluat acţiunile deţinute de Nicolae Badea şi pe cele ale lui Dragoş Săvulescu.
Negoiţă a devenit acţionar la Dinamo la începutul lunii august 2012, când a cumpărat, pentru o sumă de "câteva milioane" de euro, un pachet de 30 la sută din acţiunile clubului rămase în proprietatea lui Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu după retragerea lui Cristian Borcea. O proporţie de 10 la sută din acţiunile FC Dinamo se află în portofoliul vechii societăţi care a administrat gruparea "alb-roşie".
Echipa de fotbal Dinamo Bucureşti a fost înfiinţată în urmă cu 66 de ani, în mai 1948.