Răzvan Burleanu a fost ales, miercuri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), el primind 113 voturi în turul doi de scrutin, faţă de 59 câte a avut fostul arbitru Vasile Avram.
În prima sa declaraţie ca şef al FRF, Burleanu i-a cerut demisia lui Adalbert Kassai, secretarul general din mandatele fostului preşedinte Mircea Sandu. Kassai a fost acuzat de contracandidaţii lui Gheorghe Popescu la preşedinţia FRF că i-a făcut campanie electorală fostului internaţional.
Înaintea turului doi al alegerilor, Gheorghe Chivorchian le-a cerut, miercuri, membrilor afiliaţi care l-au votat în primul tur să-i acorde sufragiile lui Răzvan Burleanu.
Renta viageră a lui Mircea Sandu a fost redusă de la 75.000 la 50.000 de euro pe an
Preşedintele de onoare al FRF, Mircea Sandu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că renta viageră anuală pe care o va primi va fi cu 25.000 de euro mai mică decât ce adoptase Comitetul Executiv - 75.000 de euro, precizând că nu va mai avea la dispoziţie maşină de lux şi nici secretară.
"Sunt onorat că Adunarea Generală, la propunerea Comitetului Executiv, mi-a atribuit această onorantă poziţie. Am discutat cu preşedintele, i-am înţeles dorinţa. Am redus la 50.000, de la 75.000. Nu voi avea nevoie de maşină, va rămâne la dispoziţia federaţiei, pentru că eu îmi voi lua alta. Nu voi avea secretară. Voi avea însă solicitarea ca Dumitru Mihalache, care va fi în continuare angajat al federaţiei, să fie în continuare şi project manager pentru Euro-2020 şi consilier pe aceste probleme şi să-i acord din posibilităţile exprimate ieri, un salariu în plus. Am discutat, am înţeles reacţia, am reacţionat şi eu imediat şi ăsta e finalul", a spus Sandu.
Mircea Sandu a afirmat că restul facilităţilor aprobate în Adunarea Generală vor rămâne în vigoare. "Restul rămân. Nu o să mă îmbolnăvesc, sunt sănătos tun acum. Spre exemplu, Vali Ioniţă a avut o problemă de transplant de ficat, dar federaţia i-a susţinut această problemă. Recomandarea mea este să aibă grijă (n.r. - FRF) de oamenii care sunt în astfel de momente", a explicat Sandu.
Noul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu, a precizat că federaţia îi va ajuta pe angajaţii şi persoanele din fotbal care vor avea probleme de sănătate. "Ceea ce contează cel mai mult e că fotbalul românesc trebuie să transmită încredere jucătorilor, antrenorilor, arbitrilor, dar şi iubitorilor de fotbal, astfel încât când cineva se va afla într-o dificultate, FRF va fi acolo pentru a interveni cât mai rapid. Toţi cei care aparţin fenomenului fotbalistic se vor bucura de toată susţinerea şi încrederea FRF", a completat Burleanu.
Surse din cadrul FRF au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că Mircea Sandu va avea o rentă viageră în valoare de 75.000 de euro anual, drept de administrare a etajului 2 al unei clădiri a FRF, orice intervenţie chirurgicală sau recuperare medicală plătită de FRF, o limuzină care aparţine FRF şi benzina decontată indiferent de numărul de kilometri parcurşi, telefon, personal anjagat cu salarii în limita a 5.000 de lei lunar, deplasări la meciurile echipei naţionale cu decontarea cazării la hotel de cinci stele şi diurnă de 500 de euro pe zi.
Toate aceste beneficii au fost stabilite, miercuri dimineaţă, în cadrul Comitetului Executiv, de dinaintea Adunării Generale, însă nu au fost prezentate membrilor afiliaţi în momentul în care s-a votat propunerea ca Sandu să devină preşedinte de onoare.
După alegerile de la FRF, noul preşedinte, Răzvan Burleanu, a declarat că atât timp cât Mircea Sandu, în calitatea de preşedinte de onoare al forului, va beneficia de o "rentă viageră nesimţită", va fi greu să îl aibă ca partener de discuţie.
"Nu ştiu care va fi relaţia mea cu Mircea Sandu din noua poziţie pe care o va avea, dar atât timp cât va avea acea rentă viageră nesimţită va fi greu să găsească un partener de discuţie în mine", a spus Burleanu la Arena Naţională, înaintea meciului amical dintre reprezentativele României şi Argentinei.