"Protocolul încheiat de Primăria Municipiului Bucureşti cu FCSB pentru întreţinerea gazonului pe Arena Naţională a încetat în data de 30 iunie 2018. Având în vedere că soluţia era una temporară, Primăria Capitalei a demarat o nouă procedură, care a fost atribuită recent: procedura organizată a fost achiziţia directă, având în vedere urgenţa serviciului solicitat, iar atribuirea ei în SEAP a fost înregistrată la Direcţia Generală de Achiziţii Publice în data de 3 august, următoarea etapă fiind semnarea contractului de servicii. Dintre cele trei oferte depuse, operatorul economic desemnat câştigător a fost cel care îndeplinea cerinţele tehnice şi a depus oferta cu preţul cel mai scăzut - respectiv 99.780,80 lei (fără TVA)", a informat PMB, prin intermediul unui comunicat.
Pe durata celor 45 de zile prevăzute pentru derularea contractului se va finaliza o altă procedură, pe care Primăria Capitalei o pregăteşte în prezent.
"Astfel, pentru restul perioadei până la sfârşitul anului 2018 şi pentru primele 4 luni din anul 2019, Primăria Capitalei va derula o procedură simplificată pentru achiziţia serviciilor de întreţinere şi mentenanţă a gazonului pentru Arena Naţională. Procedurile sunt derulate în deplină transparenţă şi conform prevederilor legale în vigoare în domeniul achiziţiilor publice", a menţionat sursa citată.
Conform PMB, în perioada 2011-2013, Arena Naţională a fost administrată de ALPAB, iar în perioada 2014-martie 2017 de către SC UTI GRUP SA, în baza unui acord cadru şi a celor trei contracte subsecvente, potrivit Agerpres.
"Întrucât, în perioada indicată nu a fost înregistrată o administrare eficientă a arenei, actuala administraţie a decis, în luna martie 2017, să rezilieze acordul-cadru cu acest operator, contractul subsecvent nr. 4 nu a mai fost semnat, iar Arena a fost preluată pentru administrare în regie proprie, prin Direcţia de Investiţii din cadrul PMB, şi a fost încheiat un protocol între Primăria Capitalei şi FCSB. Protocolul a fost încheiat cu respectarea legii, avându-se în vedere prevederile articolului nr. 1169 din Codul Civil, prin care 'părţile sunt libere să încheie orice contracte şi să determine conţinutul acestora, în limitele impuse de lege, de ordinea publică şi de bunele moravuri' precum şi ale articolului nr. 1616 privind Compensaţia: 'Datoriile reciproce se sting prin compensaţie până la concurenţa celei mai mici dintre ele'", se mai arată în comunicat.
Potrivit PMB, protocolul dintre Primăria Capitalei şi FCSB face, în prezent, obiectul unei investigaţii, context în care PMB "a pus la dispoziţia Parchetului toată documentaţia solicitată".