Astfel, cele două părţi au convenit să iniţieze şi să susţină demersurile necesare şi legale pentru realizarea, prin Compania Naţională de Investiţii, a Obiectivului de Investiţii ''Complexul Sportiv Dinamo - Stadion Central''.
”Aspectele şi soluţiile discutate vor fi prezentate vineri, 24 martie, administratorilor judiciari şi administratorului special ai ACS FC Dinamo Bucureşti, entităţi desemnate în procedura insolvenţei, care vor întreprinde, în perioada următoare, toate demersurile legale pentru îndeplinirea condiţiilor impuse de Compania Naţională de Investiţii, în conformitate cu prevederile articolului 4 la Anexa 3 'Programul Naţional de construcţii de interes public sau social' din Ordonanţa 25/2001 privind înfiinţarea CNI”, se menţionează într-un comunicat remis presei luni seara.
''Dacă pentru celelalte trei arene procedurile sunt în grafic și se respectă termenele care permit finalizarea lucrărilor în timp util, adică vara anului 2019, situația stadionului Dinamo este problematică. Acest impas nu a fost întrevăzut până în toamna anului trecut, atunci când trebuia predat amplasamentul către CNI, pentru evaluare și realizarea studiului de prefezabilitate. La acel moment a apărut problema contractului de închiriere pe perioadă nedeterminată a bazei sportive către AFC Dinamo București, aflată în insolvență, al cărei deținător este Nicolae Badea și care este în administrarea Tempus Grup IPURL București'', anunţa FRF, săptămâna trecută.
Contractul de închiriere către AFC Dinamo București a fost încheiat în 2012 (contractul numărul 2.640) cu deținătorul bazei sportive, CS Dinamo București, clubul sportiv al Ministerului de Interne. Această închiriere a fost posibilă în urma trecerii stadionului și a mai multor anexe din patrimoniul public în patrimoniul privat al Statului, în anul 2000, prin HG 1086/2000. Prin HG 207/2002, Guvernul a permis închirierea sau intrarea în asociere cu AFC Dinamo pentru exploatarea bazei sportive, explică în continuare comunicatul FRF.