Ea a menționat că mulți antrenori au ales să plece în străinătate deoarece în țară sunt plătiți cu 1.500-2.000 de lei pe lună, conform Agerpres.
"Gimnastica românească trebuie să aibe viitor. Dar ca în orice disciplină pentru a avea viitor trebuie să investești în ea. Sper ca familiei gimnasticii să i se alăture cât mai mulți sponsori pentru a putea avea din nou rezultate. E important să investim la bază, în selecție și antrenori. Pentru că acum suntem în situația de avea mulți copii în sălile de gimnastică, dar nu mai au cu cine să lucreze. Deci trebuie să ne întoarcem privirea și către antrenori. Ei au fost mai bine plătiți în străinătate și au ales să plece. În timp ce noi avem antrenori în țară care fac câte două ședințe de pregătire pe zi și sunt plătiți cu 1.500 sau 2.000 de lei pe lună. Resursa umană este principala problemă a gimnasticii românești, dar cauza o reprezintă banii", a spus Bitang, care a participat, marți seara, la lansarea programului național de selecție a copiilor "Hai cu noi în țara campionilor".
Întrebată dacă este momentul schimbării la nivelul colectivelor tehnice ale loturilor naționale, Mariana Bitang a răspuns: "Este decizia federației. E normal ca orice colectiv, că e de sportivi, că e de antrenori, să fie revigorat. Dar e ușor să spui că vrei schimbare, însă trebuie și să ai cu ce să schimbi. Trebuie să ai certitudinea că vor fi mai buni cei care îi aduci decât cei pe care i-ai înlocuit".