Întrebată dacă este frustrant că România găzduiește o competiție de nivel european tocmai într-un moment în care gimnastica artistică se află în regres, Răducan a răspuns: "Vreau să privesc partea pozitivă a acestui eveniment și să mă gândesc că organizarea Campionatelor Europene la Cluj este un bun restart pentru gimnastica românească. Poate va fi o motivație în plus pentru fetele și băieții noștri. Este nevoie să privim cu un pic mai mult optimism și să le dăm mai multă încredere celor care concurează. Nici mie când concuram nu mi-ar fi plăcut să spună că nu sunt mari așteptări de la delegația României. Nu cred că asta înseamnă încurajare. Eu nu pot să spun că oricum nu avem rezultate, bine că organizăm Campionatele Europene. Nu, trebuie să fim toți alături de delegația României pentru că munca pe care sportivii o depun în sală nu este una la îndemâna oricui. Faptul că sunt alte probleme adiacente ce țin de infrastructură sau de un bun management nu trebuie lăsat în cârca sportivilor sau antrenorilor. Vom fi alături de fete și le vom ține pumnii la Campionatul European de la Cluj".
Andreea Răducan, în prezent președintă a Fundației Olimpice Române, a menționat că nu dorește să facă un pronostic privind numărul de medalii pe care îl ca obține delegația României la CE 2017. "Când eu concuram, noi plecam din start cu șase medalii la Europene, una la echipă, două la individual compus și alte câteva la finalele pe aparate. Este însă foarte dificil să dăm acum un pronostic și să spunem un număr de medalii pe care fetele noastre le vor obține la Cluj. Însă trebuie să ne bucurăm că după 60 de ani suntem în stare să organizăm un Campionat European de gimnastică. Eu și colegele mele ne vom da silința ca lucrurile să iasă bine pentru ca Europa să vadă că în România se pot face evenimente frumoase. Adică pe lângă talentul pe care îl avem la gimnastică suntem capabili să ne primim oaspeții așa cum trebuie. Ne dorim ca această competiție de la Cluj să fie o sărbătoare a gimnasticii europene. Ar fi fost minunat să avem o sală polivalentă la București, așa cum a fost promis, însă trebuie să ne bucurăm pentru Cluj-Napoca. Este un oraș frumos, cu o sală așa cum trebuie pentru nevoile gimnasticii și să dea Dumnezeu să avem și rezultate foarte bune din partea echipei României", a precizat fosta gimnastă.
Acum în vârstă de 33 de ani, Andreea Răducan a declarat că i-ar fi plăcut să concureze într-o asemenea competiție în fața suporterilor români. "Mi-ar fi plăcut ca în perioada în care eram sportivă să îmi aduc și eu familia să mă susțină în sală la o competiție de asemenea anvergură. Dar asta până la urmă s-a întâmplat în străinătate. Pentru suporterii gimnasticii, pentru că acest sport rămâne unul dintre cele mai iubite din România, este important să își poată urmări gimnastele în competiție", a afirmat ea, potrivit Agerpres.
Andreea Răducan a participat, joi, la evenimentul în cadrul căreia Fundația Olimpică Română a lansat a treia ediție a programului Bursele de performanță Allianz — Țiriac prin care douăzeci de copii care au obținut rezultate sportive excepționale, însă întâmpină dificultăți financiare în drumul către marea performanță, vor primi lunar suma de 300 de lei.