"Noi vom face în așa fel încât vom ajuta ligile de talie mică și medie. Poate prin intermediul unor resurse financiare mai importante", a declarat Ceferin într-un interviu acordat cotidianului sloven Dnevnik.
Forma acestui ajutor este încă în studiu, după cum a adăugat președintele forului continental.
Președintele UEFA, care și-a preluat funcția la finele lunii septembrie, a repetat că încă nu s-a stabilit nimic în privința reformei Ligii Campionilor care va garanta Spaniei, Angliei, Germaniei și Italiei patru locuri în faza grupelor Ligii Campionilor pe baza bunelor rezultate din trecut.
O asemenea evoluție ar costa practic niște locuri anumite cluburi din țări de nivel inferior, care și-au manifestat imediat opoziția față de un astfel de proiect.
"Noi nu tragem concluzii și nu facem comentarii prea devreme" despre viitorul Ligii, a avertizat Ceferin.
Aleksander Ceferin s-a prezentat ca un om al "dialogului", explicând că s-a întâlnit deja cu președintele EPFL, asociația ligilor din 25 de țări europene, Lars-Christer Olsson, pentru a-i da asigurări.
"El a văzut că un dialog a început și că lucrurile vor fi gestionate diferit", a precizat Ceferin, care s-a declarat convins că ligile micii și medii, după ce vor primi explicații, vor putea înțelege reforma.
UEFA a decis la finele august că pentru perioada 2018-2021, Spania, Anglia, Germania și Italia vor avea patru locuri garantate în faza grupelor Ligii Campionilor în baza bunelor rezultate trecute din cea mai importantă competiție inter-cluburi din Europa.
Această reformă a declanșat o vie reacție a EPFL, președintele Lars-Christer Olsson vorbind chiar de o capitulare a UEFA în fața marilor cluburi.