"Din punctul nostru de vedere sunt două chestiuni care nu pot fi contestate şi anume Rapid şi-a câştigat pe teren dreptul de a evolua în Liga I, deci dreptul acesta există şi nu poate fi contestat de nimeni. Şi în al doilea rând că a obţinut o licenţă din partea Comisiei de Licenţiere în acelaşi sens. LPF şi-a restrâns obiectul sesizării cu privire la aceste două aspecte asupra cărora Comisia de Disciplină se va pronunţa mâine (n.r. - joi). Acestea sunt cele două condiţii, licenţa şi dreptul de participare câştigat pe teren şi Rapidul le are pe ambele. Restul condiţiilor nu fac obiectul judecăţii. Comisia a admis cererile noastre formulate din partea creditorilor şi acţionarilor ca să fim admişi în cauză şi am pus concluzii pe fondul cauzei în numele creditorilor şi acţionarilor. Comisia a rămas în pronunţare. O să depunem susţinerile noastre şi în scris până maine la ora 13,00", a spus Chiuariu.
Întrebat dacă decizia este executorie, avocatul FC Rapid a menţionat că este tacabilă cu recurs: "Este atacabilă cu recurs, dar vă daţi seama că din punctul nostru de vedere dacă vom avea câştig de cauză nu o vom ataca şi probabil că nici LPF care are astfel un răspuns la dubiile cu privire la îndeplinirea condiţiilor. ACS Poli Timişoara nu poate face recurs pentru că nu este parte în cauză".
Tudor Chiuariu a afirmat că lichidatorul judiciar Aurel Brihac nu reprezintă interesele Rapidului. "Comisia a admis cererea noastră de intervenţie în numele creditorilor şi acţionarilor. Nu aş vrea să mă pronunţ, dar domnul Brihac nu reprezintă interesele Rapidului. El trebuia să reprezinte interesele Rapidului în orice moment. Cu ce o să dizolve şi cu ce o să plătească datoriile dacă nu face minime acte pentru a avea bani în acest sens. Şi fără participarea în Liga I toţi ştim că nu vor veni alţi bani. Există drepturile de televizare şi un contract în acest sens de sponsorizare care este ferm şi acoperă cheltuielile curente ale clubului şi alte drepturi care apar pe parcurs când îţi desfăşori activitatea cum ar fi transferurile şi sponsorizările. Tu dacă vrei să închizi prăvălia nu va veni nimeni să-ţi bată la uşă să-ţi dea bani", a precizat Chiuariu.
Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal, întrunită miercuri, a rămas în pronunţare în cazul FC Rapid, echipă promovată în Liga I, dar care a intrat în procesul de faliment.
Comisia de Disciplină a avut programată luni analizarea cazului FC Rapid, iar atunci a amânat luarea unei decizii pentru miercuri.
Săptămâna trecută, secretarul general al LPF, Iustin Ştefan, a anunţat că Liga a trimis la Comisia de Disciplină cazul echipei Rapid, care a obţinut sportiv dreptul de a participa în campionat şi licenţa din partea FRF. LPF a luat această decizie după ce lichidatorul judiciar al FC Rapid a solicitat înscrierea în Liga I în ciuda faptului că gruparea se află în faliment.
Meciurile echipei Rapid din Liga I au fost amânate până la soluţionarea cazului.
În cazul în care Rapid nu va avea câştig de cauză în Liga I va fi înscrisă formaţia ACS Poli Timişoara, retrogradată în sezonul precedent în Liga a II-a.
FC Rapid ar putea ataca decizia Comisiei de Disciplină la Comisia de Recurs şi apoi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.