"Cu siguranţă, nu echipamentul reprezintă motivul pentru care nu au fost unele rezultate. Cu siguranţă, nu. Dar vă garantez că mergând prin satul olimpic am avut un sentiment de inferioritate. Nu poţi să ridic capul din pământ. Noi aveam o glumă între noi că suntem îmbrăcaţi de la ajutoare. Era o glumă cu un gust sărat, amar pentru că nu puteam să ne amuzăm de treaba asta. Pot să vă spun că până şi echipa refugiaţilor - au fost zece atleţi care au concurat sub steagul CIO - erau undeva lângă noi, puţin mai sus. Echipamentul nu are vreo legătură cu rezultatele noastre, dar ...", a declarat Popescu, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă.
Ea a negat acuzaţiile formulate de oficialii COSR, potrivit cărora sportivii ar fi dat măsuri mai mici de echipament: "Am fost acuzate că am dat măsuri mici. Nu, am dat măsurile pe care noi le purtăm din totdeauna la treninguri, indiferent că am fost echipate de federaţie, COSR sau altcineva".
La 12 august, au avut loc percheziţii la firma care a furnizat echipamentul sportivilor de la Jocurile Olimpice, acesta fiind, conform Poliţiei, "susceptibil de contrafacere", iar de la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) au fost ridicate documente.
Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române a efectuat percheziţii la o firmă bănuită de comerţ cu articole sportive contrafăcute. Totodată, Poliţia a ridicat şi echipament sportiv de la sediul COSR.
Poliţiştii a efectuat trei percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la sediul social şi la punctele de lucru ale societăţii comerciale specializate în comerţ cu articole sportive.