Cât de periculoasă este pâinea pentru creier
„De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. La baza alimentelor, de la egipteni se știe, că toate lucrurile rele pleacă de la alimentație. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente", a explicat medicul Vlad Ciurea, într-o intervenție televizată în cadrul unui post TV.
Potrivit medicului, pâinea, în cantități mici, poate fi benefică, însă excesul său poate duce la oboseală și scăderea activității cerebrale. „Pâinea pentru creier moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile", a avertizat neurochirurgul.
Cum putem face față oboselii
În fața acestei realități, Vlad Ciurea oferă și soluții pentru a combate oboseala și a stimula activitatea creierului. Printre acestea se numără consumul de zahăr natural din sfeclă și fructe, precum și ciocolata neagră, bogată în substanțe benefice pentru creier.
„Zahărul care este în sfeclă și care este în fructe, mierea de albine este absolut superbă! Pledez și pentru ciocolată, ciocolată non însiropată, cât mai neagră, cât mai seacă, este foarte bună pentru creier. Acea amărăciune este foarte bună", a adăugat prof. dr. Vlad Ciurea.
În lupta pentru o minte sănătoasă și plină de energie, este esențial să fim conștienți de efectele pe care alimentele le au asupra organismului nostru și să facem alegeri înțelepte pentru sănătatea noastră mentală și fizică.