„Proteinele de origine vegetală reprezintă cele mai sănătoase opțiuni, oferind organismului aminoacizi esențiali și având un reziduu metabolic scăzut”, a afirmat Aurelian Vasile.
Expertul a subliniat importanța consumului de proteine vegetale din surse precum fasole, năut, quinoa organică și ciuperci, evidențiind avantajele acestora comparativ cu proteinele de origine animală, cum ar fi ouăle și brânza.
Cum putem combina alimentele
Aceste proteine vegetale, împreună cu peștele, nucile și algele, oferă organismului un spectru complet de aminoacizi esențiali, care sunt rapid absorbiți și necesari pentru menținerea sănătății.
„Recomand consumul de proteine care sunt cele mai naturale și apropiate de construcția primară a naturii, cum ar fi cele vegetale. Fasolea, năutul, quinoa organică sau ciupercile sunt surse excelente de proteine”, a explicat naturopatul.
„Atunci când discutăm despre proteine, trebuie să ne concentrăm asupra aminoacizilor, care sunt compuși esențiali pentru organism. Chiar și păstura de albine conține un lanț complet de aminoacizi ce se absorb rapid. Nu este necesar să ne axăm exclusiv pe proteine, ci să ne asigurăm că obținem acei aminoacizi care se eliberează repede și au un reziduu metabolic scăzut. Proteinele de origine animală, cum ar fi ouăle și brânza, vin abia după acestea în ierarhia alimentară”, a adăugat Aurelian Vasile în emisiunea difuzată pe un cunoscut post TV.