Astfel, potrivit statisticilor, durata medie de spitalizare a crescut cu aproape o zi și jumătate, relateaă G4Media, care citează nunță Covasna Media.
„Acum, în momentul de față, problema cea mai stringentă este că pacienții vin târziu. Eu estimez o perioadă de încă trei, patru luni de zile cel puțin, unde la spital o să vină cazuri grave, depășite, complexe, care necesită multe investigații, multe cheltuieli, multe medicamente”, a spus managerul Spitalului Județean, András-Nagy Róbert.
Doctorul neurolog Forró Csilla a declarat, la rândul său, că a remarcat că la spital ajung pacienți în stare mult mai gravă decât în trecut, ba chiar că a întâlnit un caz cu un pacient care a ajuns în grija medicilor după două săptămâni de paralizie.
„Mulți bolnavi, de frică de medici și de frică de COVID, nu au venit la spital. Am discutat cu colegele de la Interne și au spus că au avut foarte multe cazuri cu patologii depășite, adică cu prea multe comorbidități neglijate, iar pacienții au venit în stare generală foarte gravă. Și la Neurologie putem afirma același lucru. Am avut pacienți care după două săptămâni de paralizie au ajuns la spital. (…) Din păcate, mulți bolnavi își neglijează sănătatea, nu merg la medic, numai când deja e târziu. E mai bine să previi boala, să mergi la medicul de familie, să fii evaluat din când în când și, ca atare, să fii trimis la specialiști pentru tratament în fază incipientă, nu deja când au apărut complicații”, a spus medicul.