Întrebat cât de greu este ca votul prin corespondenţă să fie adoptat cât mai repede, Cătălin Predoiu a spus că:
"Dacă este voinţă politică, nu e deloc complicat, am văzut acest lucru şi în ultimele zile, în legătură cu re-examinarea Codului Fiscal. Acolo unde este responsabilitate si voinţă politică, lucrurile găsesc soluţia de rezolvare. Nu sunt vorbe goale, dar până la urmă contează şi voinţa de a aduce lucrurile la un sfârşit bun. Eu cred că într-o sesiune extraordinară încap ambele subiecte, şi re-examinarea votului fiscal si votul prin corespondenta. De aceea, am şi purtat, alături de colegii din conducerea PNL, Gorghiu şi Blaga, discuţii intense pentru a pregăti un acord politic pe reexaminarea Codului Fiscal.
Mediul de afaceri are nevoie de încrederea stabilităţii acestei legi pe termen lung. Eu am zis 10 ani, nu mi se pare un termen hazardat, dacă convenim un model care să nu dezechilibreze Finanţele ţării, să nu ne vândă iluzii, şi mai ales să nu vândă iluzii cetăţenilor şi oamenilor de afaceri.
Adevărul este că deşi economia este stabilizată suntem departe de momentul să ne permitem simultan şi o relaxare fiscală exagerată şi cheltuieli bugetare neproductive, exagerate.".
Predoiu mai susţine, tot legat de votul pentru corespondenţă că: "Noi am cerut şi liderilor celorlalte partide parlamentare să includem pe ordinea de zi acest subiect al votului prin corespondenţă. Eu sunt într-o poziţie delicată, nu sunt membru al Parlamentului si nu vreau să pară cumva că dau lecţii parlamentarilor, dar cred ca nu e un efort prea mare să se treacă şi această lege.
Votul prin corespondenţă este o datorie restantă a mediului politic faţă de Diaspora, dar nu vreau să trecem cu vederea că majoritatea este responsabilă de neadoparea acestui vot prin corespondenţă, iar dincolo de realizările politice ale PNL-ului, ale lui Iohannis este important ce oferim Diasporei. Diaspora merită un program special pe termen lung, pentru că ea trebuie conectată la viaţa ţării."