"Se creează o discriminare şi... eu sunt un coleg ales de către colegii mei. Nu există nicio diferenţă între votul meu şi votul celorlalţi. E adevărat că activitatea mea este mult mai amplă, dar mi-am asumat acest lucru, mi-am aumat să reprezint Parlamentul României, Camera Deputaţilor în tot ceea ce înseamnă atribute stabilite prin regulament. Dacă facem acest lucru e ca şi cum într-o localitatea aş mări doar la primari salariul şi la ceilalţi angajaţi, funcţionari publici sau la conislieri locali nu le-aş mări, e ca şi când într-un spital numai directorului i-aş mări salariul şi celorlaţi medici şi asistente medicale şi brancardierii ar avea alt salariu. Din punctul meu de vedere trebuie rediscutată, mă simt într-un fel pus la colţ", a precizat Zgonea, potrivit Mediafax.
Întrebat dacă ar dori să se renunţe la Ordonanţa prin care salariile anumitor categori de demnitari au crescut, Zgonea a spus că este o discuţie mai amplă și că îi este greu să explice o astfel de măsură.
"În acest moment pentru o Românie modernă ai nevoie ca şi preşedintele statului, primul-ministru, ceilalţi doi preşedinţi de cameră, membrii celor două birouri, miniştrii să fie salarizaţi cum trebuie dar să aibă şi responsabilităţi pe măsură pentru că unii dintre ei sunt ordonatori prinicipali de credite şi bineînţeles au bugete de miliarde. Dumneavoastră cereţi şi cerem toţi de la ei eficienţă şi un management foarte bun şi lidership, dar mi-e greu să explic o astfel de măsură şi nu comentez de acum înainte", a mai declarat Valeriu Zgonea.
Oprea: Majorarea salariilor demnitarilor a fost decisă de Ponta şi Iohannis. Premierul neagă
Ordonanţa prevede majorarea salariilor pentru preşedinte, premier şi preşedinţii celor două Camere, vicepreşedinţi, secretari şi chestori, precum şi pentru alte categorii de demnitari, dar nu pentru parlamentarii simpli. De altfel, mai mulţi parlamentari au avansat propunerea ca indemnizaţiile deputaţilor şi senatorilor să fie majorate, odată cu legea salarizării bugetarilor, fiind nemulţumiţi că nu beneficiază de prevederile ordonanţei.
La sfârşitul lunii iulie, deputatul PSD Florin Iordache preciza că indemnizaţiile parlamentarilor trebuie să crească, pentru a nu rămâne în urmă faţă de angajaţii lor, însă numai în cadrul legii unitare a salarizării, în timp ce liberalii se opun în acest moment unei astfel de creşteri.