"De astăzi de dimineață începând mi-am mutat biroul. Mi-am mutat biroul. L-am rugat pe domnul Dușa (ministrul Apărării-n.r.), am un birou la Ministerul Apărării Naționale, aia e unitate militară. Oricine intră, dacă veniți la mine, fiind unitate militară, se înregistrează. Acolo (la Palatul Victoria-n.r.) era mai civil, așa", a spus Ponta, la un post TV.
Întrebat dacă asta înseamnă că şeful Guvernului se mută într-o unitate militară, Ponta a precizat că este vorba de un minister unde, realmente, în orice moment, orice instituție a statului poate să primească date legat de cine a fost la el şi cât a stat.
"Până în luna noiembrie, mă aștept la înscenări, ori eu vreau ca, până în noiembrie, asemenea înscenări și asemenea montaje făcute de domnul Băsescu, de oamenii din jurul lui, să poată fi dejucate foarte clar și foarte simplu. Până în noiembrie, acolo o să stau", a afirmat Ponta.
El a arătat totodată că DNA nu arată că Duicu ar fi venit efectiv la el, ci că aşa susţinea acesta.
"M-am dus şi am întrebat: nu a fost Duicu, nu a vorbit cu mine, nu a vorbit cu şeful Poliţiei, de unde aveţi această informaţie, că la mine în birou...? La mine în birou a venit şeful CIA cu şeful SRI, 20 de prim-miniştri, vin şefi de mari corporaţii, vroiam să întreb. Păi, zice, noi nu am zis aşa ceva, ci că Duicu îi spunea altcuiva pe un telefon - din benzinărie, de pe autostradă -....Nu a fost la mine, am întrebat, dar şi DNA zice - noi nu zicem că a fost, ci că a vorbit pe telefon", a relatat Ponta.
Curtea de Apel Bucureşti a decis recent arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omului de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, în dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie.
Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu şi două infracțiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite.
Procurorii DNA susţin că Adrian Duicu şi-ar fi traficat influenţa în cabinetul lui Victor Ponta, preşedintele CJ Mehedinţi transmiţându-i şefului IPJ Ştefan Ponea că la Guvern se află şi ministrul de Interne de la acea vreme, Radu Stroe, şi că premierul l-a chemat pe şeful IGPR, Petre Tobă. Aşadar, din referatul publicat de Gândul, nu rezultă că ar fi fost făcute înregistrări în biroul lui Ponta, ci doar faptul că Duicu era cel monitorizat.
În dosarul de corupţie, în care şeful Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şi şeful Poliţiei Judeţene, Ştefan Ponea, au fost arestaţi preventiv, apare şi numele premierului Victor Ponta, scrie Gândul.
Premierul Victor Ponta a fost întrebat atunci dacă a existat o întâlnire, respectiv o discuţie între fostul ministru de Interne Radu Stroe şi şeful IGPR, Petre Tobă, în biroul său de la Palatul Victoria, el răspunzând: "Nu, nu a avut".
Întrebat despre faptul că procurorii susţin că în biroul său se făcea trafic de influenţă de către preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, Ponta a negat.
"Ce trafic de influenţă? Despre mine? Am citit, nu scrie aşa ceva acolo, vă rog să nu denaturaţi, vă mulţumesc", a răspuns Ponta.
Întrebat din nou dacă a avut loc o întâlnire între Stroe şi Tobă în biroul său, Ponta a răspuns: "Nu, nu a avut".