"In perioada 1-15 septembrie se vor forma filialele. Suntem intr-un turneu care a avut deja judetele Prahova, Ilfov, Bacau, Iasi, Botosani, Suceava, Neamt, Bihor, Maramures si o sa continue cu celelalte judete. Am intalnit in aceste judete oameni care in mod normal nu ar fi intrat in viata politica. Au vietile lor, au carierele lor, numai ca au constientizat si ei ca nu se mai poate", a declarat liderul USB.
Noul partid are si unele criterii pentru primirea de membri.
"Criteriile de admitere sunt in doua trepte: cine are voie sa intre si cine are voie sa intre si sa nu candideze momentan. Nu primim oameni care au activat intens in partidele politice parlamentare, nu penalizam oamenii care au activat unul-doi ani si si-au dat seama ca nu au ce sa caute acolo si s-au retras. Cei care vin din alte partide trebuie sa stea pe tusa doi ani in care nu au voie sa candideze nici la alegeri si nici in partid pentru vreo functie", a mai spus Dan. Potrivit liderului USB, conform statutului exista o autonomie a filialelor locale de a desemna candidatii pentru alegerile parlamentare.
"Candidatii nu pot fi propusi decat de filialele judetene sau locale, insa centrul are drept de veto asupra unora dintre ei, dar fara sa impuna altii", a mai precizat Dan. Noul partid are deja un program "tehnocrat, care incearca sa raspunda la principalele probleme ale societatii romanesti de azi". Printre acestea se numara: o administratie publica eficienta in relatia cu cetateanul, eliminarea sursei coruptiei, reformarea sistemului de achizitii publice si decongestionarea instantelor.