"Vom acţiona de acum încolo ca un grup parlamentar de opoziţie, chiar dacă statutar nu se mai pot constitui grupuri parlamentare, nu suntem în PMP pentru funcţii, maşini, pentru secretare, nu ne interesează avantajele care se pot oferi prin statut grupurilor parlamentare, ci să susţinem coerent cu o voce puternică nemulţumirile cetăţenilor", a afirmat Elena Udrea.
Ea a arătat că grupul PMP a decis să iniţieze, chiar de marţi, depunerea a două moţiuni simple împotriva miniştrilor Apărării şi Transporturilor, vinovaţi de consecinţele tragediei accidentului aviatic din Apuseni.
"Demisia o cerem pe bază de argumente, pe raportul Guvernului", a adăugat Udrea, arătând că va apela şi la parlamentarii PDL pentru a semna această moţiune.
Ea a spus că nu vrea să facă o opoziţie în interiorul opoziţiei, ci să aibă un demers de unitate a opoziţiei, care trebuie să lucreze împreună.
Udrea şi-a exprimat speranţa ca toţi colegii din opoziţie - PDL, PPDD, FC, PNŢCD - să semneze acest demers.
Ea a mai spus că PMP nu are ca scop racolarea de parlamentari, ci doar de aleşi care gândesc la fel ca cei din PMP.
Udrea a mai spus că sunt foarte mulţi aleşi locali care doresc să vină alături de PMP şi pot participa la acţiunile Fundaţiei.
Ea a mai spus că nu a apucat să vorbească până acum cu preşedintele Traian Băsescu.
Deputatul Clement Negrutz, desemnat liderul grupului informal, a precizat că parlamentarii aparţinând PMP cer USL să renunţe la modificarea Constituţiei "pe fugă şi unilateral" şi se opun categoric legii Amnistiei, pe care o consideră "toxică" pentru România.
Parlamentarii PMP vor iniţia în Parlament procedee prin care să modifice Codul Penal şi de Procedură Penală, a mai arătat Negrutz.
Udrea a adăugat că dacă Guvernul va da Ordonanţă de urgenţă referitor la trecerea STS în subordinea Guvernului, va cere Avocatului Poporului să atace această ordonanţă, iar dacă USL va veni cu lege în Parlament pe aceată temă, PMP o va ataca la Curtea Constituţională.