Traian Băsescu poate ataca decizia în termen de 30 de zile.
Avocatul lui Băsescu susţine că decizia de retragere a cetăţeniei a fost una politică.
Fostul preşedinte al României a devenit cetăţean al Republicii Moldova în noiembrie 2016, după ce a depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova de la Bucureşti. Traian
Băsescu a primit cetăţenia moldovenească prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie a anului 2016.
Ulterior, după ce Igor Dodon a ajuns preşedintele Republicii Moldova, acesta a semnatul decretul privind retragerea cetăţeniei lui Traian Băsescu.
Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a arătat dezamăgit de decizia instanţei de a-i respinge cererea de anulare a decretului de retragere a cetățeniei Republicii Moldova. Decizia magistratului nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel, în 30 de zile.
"Nu am ce comenta. E decizia instanţei. S-a respins contestaţia noastră. Rămâne să mă sfătuiesc cu avocatul.", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, la ieşirea din sala de judecată.
"Nu îmi este clar, dar e hotărârea instanţei şi trebuie respectată.Nu comentez decizia instanţei.", le-a spus Băsescu jurnaliştilor, întrebat fiind care au fost motivele pentru care i-a fost respinsă cererea.
Întrebat însă dacă se va muta în Republica Moldova pentru a-şi recăpăta cetăţenia, în cazul în care o va pierde, Băsescu a răspuns ironic: "În aceeaşi masură în care cei 700.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova s-au mutat în România pentru cetăţenie. Şi domnul avocat al domnului Dodon a obţinut cetăţenie fără să stea 3 ani în România".