Ludovic Orban a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că toţi parlamentarii PNL vor fi prezenţi şi vor vota la vedere în favoarea moţiunii de cenzură.
"De asemenea, echipele de negociere ale PNL continuă discuţiile pe tot parcursul acestei săptămâni cu parlamentari independenţi, parlamentari din PSD sau parlamentari din grupul minorităţilor naţionale, pentru a convinge un număr cât mai mare de parlamentari, în afara celor 237 de parlamentari care au semnat moţiunea de cenzură, să vină la vot şi să voteze în favoarea moţiunii de cenzură", a spus el.
Victor Ponta ridică miza. Invită PSD să guverneze alături de Pro România şi ALDE, în cazul în care moţiunea va trece şi Dăncilă pleacă acasă.
,, Joi seara fac o propunere oficiala sa refacem o majoritate fara Dăncilă și Fifor.Voi propune un premier care să nu fie nici de la PSD și nici de la Pro România'', a anunțat Victor Ponta.
“Avem două sau trei nume pe care trebuie să le discut şi cu cei de la PSD şi trebuie să discutăm şi cu domnul Iohannis, că trebuie să vrea şi el. Dar oameni care sunt normali la cap, profesionişti, europeni, care nu au carnet de partid”, a afirmat liderul Pro România.
În replică, liderul USR Dan Barna a afirmat că parlamentarii USR vor vota împotriva premierului Viorica Dăncilă, dar nu vor vota un guvern format din cei care ne-au adus în situaţia actuală.
Nici Călin Popescu Tăriceanu nu este străin de jocurile de culise. Liderul ALDE atrage însă atenţia că noul Guvern trebuie "să graviteze în jurul PNL".
,,Noua formulă politică trebuie să graviteze în jurul PNL, inițiatorul initiatorul moțiunii.În consecință, PNL trebuie să dea premierul și să facă guvernul(...) Poate fi guvern monocolor sau de coaliție mai largă. Și mai este varianta unui guvern tehnocrat până la alegerile din 2020'', a spus liderul ALDE.
Moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă va fi votată joi în plenul reunit al Parlamentului. Pentru a demite Executivul moţiunea trebuie să fie votată de 233 de parlamentari.