Călin Popescu-Tăriceanu a fost audiat marți, în calitate de inculpat, în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului.
"Nu recunosc săvârșirea infracțiunilor de care sunt acuzat în rechizitoriu și mă consider nevinovat. Nu înțeleg acuzațiile, acestea sunt fără fundament real. În declarația dată ca martor la DNA, în aprilie 2016, am răspuns întrebărilor procurorilor cu maximă bună-credință. Am relatat tot ce mi-am amintit în legătură cu aspectele despre care am fost întrebat. Speculațiile și afirmațiile neconforme cu realitatea din rechizitoriu nu au fundament. Îmi mențin declarația de martor în ceea ce îl privește pe Remus Truică. Nu am vorbit niciodată cu el despre tranzacțiile de imobile ale lui Paul Lambrino și nu am mințit în legătură cu acest lucru. Nu am discutat cu Tal Silberstein despre achiziționarea de drepturi succesorale de la Paul Lambrino. De altfel, am declarat că simpatiile mele monarhice sunt îndreptate spre Casa Regală a României. Pe Paul Lambrino l-am întâlnit o singură dată în public, dar nu am discutat cu el despre retrocedări. Din interceptările de la dosar, am văzut că Paul Lambrino era la curent că eu am folosit în public epitetul de bastard, care este posibil jignitor, și, de aceea, în declarațiile sale mă considera potrivnic acțiunilor pe care le întreprindea", a spus Tăriceanu, în sala de judecată.
Pe de altă parte, Tăriceanu a explicat că, după anul 2008, a încetat legăturile cu Tal Silberstein și Dan Andronic, după ce aceștia au început să ofere consultanță președintelui de atunci Traian Băsescu.
"La DNA m-am referit la legăturile oficiale de consultanță. Am constatat că în dosar au fost depuse înregistrări ale convorbirilor avute de mine cu Tal Silberstein și Dan Andronic, între 2008 și 2014, pe mandat de siguranță națională. Nu am fost întrebat de procuror dacă am mai discutat cu ei după anul 2008. Confirm că discuțiile cu ei interceptate sunt reale, în condițiile în care ne mai întâlneam pentru a vorbi subiecte politice, dar fără să mai avem relații profesionale. În declarația de martor, am spus ca i-am întâlnit pe cei doi sporadic, ceea ce este adevărat. De exemplu, în anul 2012, m-am întâlnit cu Tal Silberstein pentru a discuta pe tema referendumului de demitere a președintelui. Într-o altă convorbire cu Tal Silberstein, care se află la dosar, subiectul a fost disputa politică dintre Ponta și Antonescu. Convorbirile din 2012 erau în cea mai mare parte în perioada referendumului, pentru că mă interesa să iau pulsul politic și Tal Silberstein îl consilia pe președintele de atunci", a adăugat președintele Senatului.