"Colegii mei din Senat şi din Comisia juridică ştiu, le-am transmis solicitarea mea ca să urgenteze elaborarea avizului pe care trebuie să îl prezinte plenului şi le-am declarat că eu sunt dispus în orice moment să vin în faţa plenului pentru a-mi prezenta punctul de vedere", a afirmat Tăriceanu.
El a precizat că nu le-a făcut o recomandare privind votul.
"Nu le-am făcut niciun fel de recomandare cum să voteze, pentru că cred că fiecare are experienţa politică necesară şi cred că este capabil să analizeze dosarul în aşa fel încât să-şi facă o părere proprie", a spus Tăriceanu.
Şedinţa Comisiei juridice din Senat a fost întreruptă, marţi, după ce senatorul USR Edward Dircă a semnalat faptul că mai mulţi membri au părăsit sala, nemaifiind cvorum pentru dezbaterea proiectelor aflate pe ordinea de zi, printre care solicitarea Parchetului General de ridicare a imunităţii parlamentare a preşedintelui forului legislativ, Călin Popescu-Tăriceanu.
Comisia juridică urma să dea un raport marţi în cazul lui Tăriceanu, urmând ca acesta să fie prezentat în şedinţa de miercuri a Senatului.
Începând din luna decembrie a anului trecut, Biroul permanent a decis în mai multe rânduri prelungirea termenului pentru întocmirea raportului în cazul cererii DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu, pentru a permite senatorilor studierea dosarului cauzei.
Pe 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu, susţinând că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.