Ordinea de zi va fi suplimentată cu procedura de suspendare, potrivit acelorași surse. Ședința Camerelor Parlamentului va avea loc cu o zi înainte ca liderul PSD, Liviu Dragnea, să afle sentința în dosarul angajărilor fictive, în care DNA a cerut condamnarea sa la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi o pedeapsă de doi ani şi jumătate pentru instigare la fals intelectual. Totodată, procurorii au cerut anularea suspendării condamnării de doi ani în dosarul ”Referendumul”.
Cum poate fi suspendat președintele:
Potrivit art. 95 din Constituție, în cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Legii Fundamentale, preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.
Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă preşedintelui.
Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea preşedintelui.
În presă a circulat informația conform căreia aleșii coaliției de guvernare ar dori să recurgă doar la suspendare, fără referendumul de demitere.
Foto: Facebook Camera Deputaților