"În urmă cu exact două săptămâni, legea dării în plată trecea, pentru a doua oară, de plenul Camerei Deputaților. Atunci au votat 207 deputați pentru lege. Acești 207 deputați vorbesc în numele a 14,5 milioane de români, potrivit normei de reprezentare", a afirmat Steriu, potrivit unui comunicat transmis, vineri, Agerpres, de UNPR.
"Președintele Iohannis a promulgat legea și deja vedem cum reprezentanții instituțiilor financiare încep să amenințe în diferite moduri cetățenii și, implicit, statul român, fie cu creșterea costurilor de creditare, fie cu sesizarea la Curtea Constituțională. Vreau să anunț că UNPR va monitoriza conduita băncilor din România, pentru a ne asigura că acestea nu vor acționa agresiv și abuziv față de cetățeni după promulgarea legii dării în plată", a adăugat acesta.
Potrivit liderului UNPR, senatorii și deputații progresiști iau în calcul chemarea la audieri în Parlament a reprezentanților băncilor, dacă acestea vor da dovadă de un comportament "abuziv" în relația cu clienții lor.