Ce a spus Traian Băsescu după zvonurile apărute în privința fiicei sale
La începutul anului, s-a raportat că Traian Băsescu a fost internat pentru o infecție pulmonară severă, fapt care a generat speculații despre starea de sănătate a fiicei sale. În ciuda zvonurilor, informațiile despre problemele grave de sănătate ale Ioanei au fost infirmate de politician. Totuși, chiar dacă a scăpat de problemele legate de sănătate, Ioana Băsescu nu a avut parte de liniște prea mult timp.
Recent, Ioana Băsescu a înfruntat o serie de eșecuri juridice legate de terenurile familiei din comuna Nana. După ce Tribunalul Călărași a pus sechestrul impus pe aceste terenuri, Ioana Băsescu a deschis patru procese împotriva reprezentanților BCPI Oltenița. Din nefericire, toate cererile ei au fost respinse de instanțe pe motive de procedură, cum ar fi netimbrarea cererii de chemare în judecată sau inadmisibilitatea plângerilor:
„Admite excepţia netimbrării cererii de chemare în judecată, invocată din oficiu. Anulează ca netimbrată cererea de chemare în judecată ce are ca obiect plângere împotriva încheierii de Carte Funciară formulată de petenta Băsescu Ioana”;
„Respinge plângerea formulată de petenta Băsescu Ioana împotriva încheierii de carte funciară nr. 24775 din data de 14.07.2023 ca inadmisibila”;
„Respinge plângerea formulată de petenta Băsescu Ioana împotriva încheierii de carte funciară nr. 24774 din data de 14.07.2023 ca inadmisibila”;
„Respinge plângerea formulată de petenta Băsescu Ioana împotriva încheierii de carte funciară nr. 24745 pronunţată de OCPI Călăraşi – BCPI Olteniţa în dosarul nr. 24745/14.07.2023 ca inadmisibilă”
Despre ce este vorba în dosarul „Nana”
Dosarul Nana, în care a fost implicată familia Băsescu, a fost trimis în judecată în 2015. Ancheta a vizat retrocedări ilegale de terenuri agricole, implicând diverse manevre frauduloase, cum ar fi falsificarea cererilor. Aproximativ 44% din cererile de revendicare erau formulate în numele inculpaților sau al rudelor apropiate, contribuind la complexitatea și sensibilitatea cazului.
„Contrar dispoziţiilor legale care prevăd că cererea se depune personal sau prin mandatar, membrii grupului au săvârşit diverse manopere frauduloase, precum completarea ori falsificarea cererilor în modalitatea contrafacerii semnăturii titularului ori prin antedatare. De asemenea, aceştia au scris, au acceptat depunerea şi au înregistrat retroactiv în registrul special de fond funciar cereri care au fost depuse peste termenul de decădere prevăzut de legislaţia în domeniu, cereri despre care s-a stabilit că nu au fost semnate de titulari”, au precizat procurorii, conform playtech.ro.