"Am fost primit la Washington, la Pentagon, centrul celei mai mari armate din lume, (..) cu onoruri speciale și am întrebat dacă așa se întâmplă pentru orice prim-ministru sau ministru care vine la Washington și mi s-a spus: "Nu, așa se întâmplă pentru România, în semn de respect pentru Armata română, pentru cei care au fost alături de noi în teatre de operațiuni, pentru cei pe care ne bazăm într-o regiune specială". (...) Orice oficial politic român care merge în vizită la partenerii noștri strategici primește, pentru dumneavoastră, aceste mulțumiri și aceste aprecieri", le-a spus premierul militarilor prezenți la bilanț, scrie AGERPRES.
Ponta a salutat inițiativa președintelui Klaus Iohannis de a avea un acord politic referitor la finanțarea Armatei.
"Încă o dată o spun — și nu din politețe sau din calcule politice—, salut inițiativa președintelui Iohannis de a avea un consens național, un acord politic referitor la finanțarea pe termen lung a cheltuielilor militare, pentru că este un domeniu în care bătălia politică trebuie să înceteze. (...) E important pentru dumneavoastră să aveți această stabilitate și predictibilitate, mai ales că România trebuie și face foarte bine să arate că înțelege în primul rând provocările crescute în regiune și rolul pe care trebuie să îl avem", a spus Ponta în prezența șefului statului, aflat și el la bilanțul MApN.
Premierul a calificat acest acord politic drept "un semn de seriozitate și stabilitate", arătând că țări vecine României, de asemenea membre NATO, au decis să își diminueze cheltuielile militare.
"Mă uit la vecinii noștri parteneri NATO care au altă opțiune. Ungaria și-a redus cheltuielile militare la 0,75 % din PIB, Bulgaria la fel. Faptul că România își asumă la nivelul întregii clase politice importanța pe care o acordăm acestui domeniu fundamental este un semn de seriozitate și stabilitate", a susținut prim-ministrul Victor Ponta.