Mircea Roșca s-a așezat chiar în primul rând, pe locurile destinate presei, iar până la începerea ședinței a vorbit cu mai mulți liberali, cărora le-a spus că îi face plăcere să îi vadă.
Roşca, arestat preventiv în luna noiembrie pentru de trafic de influenţă după ce ar fi intervenit în favoarea unui văr al său şi a unui om de afaceri care l-a denunţat, a fost plasat în arest la domiciliu, în urma unei decizii a instanţei supreme, în ianuarie.
Roşca a fost trimis în judecată, pentru că ar fi cerut de la un om de afaceri, care l-a denunţat, 20.000 de euro pentru a interveni la preşedintele PNL Azuga, pentru ca firma denunţătorului să primească terenuri în oraş, va fi cercetat sub control judiciar. Judecătorii instanţei supreme au decis înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul lui Mircea Roşca.
De asemenea, magistraţii au dispus ca şi vărul deputatului PNL, Mircea Rotilă, să fie judecat sub control judiciar. Cei doi vor fi judecaţi sub această măsură preventivă pe o perioadă de 60 de zile, timp în care trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi de libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi.
De asemenea, ei nu au voie să depăşească limita teritorială a statului român fără încuviinţarea prealabilă a organului judiciar, şi nici să comunice cu ceilalţi inculpaţi, martori, experţi şi părţi civile, implicaţi în dosar. Mircea Roşca a fost trimis în judecată, în 17 februarie, de DNA, fiind acuzat că a cerut de la un om de afaceri, care l-a denunţat, 20.000 de euro pentru a interveni la preşedintele PNL Azuga, pentru ca firma denunţătorului să dobândească terenuri în oraş.