"În general, nu intru în astfel de polemici, mai ales, la modul atât de direct nu am intrat niciodată cu politicieni, cu atât mai puțin cu un prim-ministru. Am simțit că sunt atacați medicii, de la acel spital, asistentele și infirmierele. Am primit pe Facebook, azi-noapte, declarația pe care a făcut-o premierul României, în direct la Antena 3. În primul rând, acolo există o echipă de medici extraordinară și asistente și infirmiere care și-au făcut treaba și care s-au trezit în postura în care un politician, important din România, acuză că un etaj întreg poate fi blocat de către un pacient. Lucru pe care nu cred că l-a crezut nimeni. Lucrurile erau foarte simple. Puteai să intri pe site-ul spitalului și acolo există activitate de la 1 mai, toată luna mai, iunie și să vezi activitatea spitalului. Nu te joci cu astfel de declarații. Niciodată, în România, într-un spital nu s-a blocat activitatea unui etaj pentru că a fost vreun vip pe acel etaj. În aceeași zi în care s-a operat soția domnului ambasador și în care m-am operat și eu, s-au efectuat în cele două săli de operație 15 intervenții chirurgicale. Ori dacă era un etaj blocat al Spitalului de Ortopedie, nu se mai putea opera nimeni, în niciun salon.
Să zicem că nu a vrut să spună că a fost blocat din punct de vedere medical, poate nu a putut să intre nimeni. Nu, a intrat absolut toată lumea, am primit vizite imediat după operație. O declarație total nefericită, dar ce mă surprinde este că nu o afirmă Victor Ponta, ci o dă cumva pe ministrul Sănătății, care nu mai avea ce spună astăzi decât că nu comentează. Nu avea ce să răspundă Nicolae Bănicioiu.
S-a spus în spațiul public de către o persoană importantă, cum e premierul, o minciună și probabil că întreaga propagandă s-a așteptat ca această minciună să fie preluată, la fel cum s-a întâmplat până acum, de presa de partid. Ghinionul a făcut că eu și nu numai eu, au fost mai multe persoane publice, care erau internate în acel spital, nici măcar nu s-a interesat să vadă cine mai era în spital. Dar să spui în ziua în care eu, un jurnalist și un cetățean mă operez, să spui că întregul etaj este blocat, e prea mult. Nu am mai putut. Cum să spui așa ceva? Să mă sune asistentele să îmi spună: uitați, domnule Marincea, ce a declarat la Antena 3. Domnule Marincea, ați fost acolo cu noi, a fost blocat etajul?", a spus Ovidiu Marincea.
De asemenea, în urma unei intervenții telefonice, în cadrul aceleiași emisiuni, asistentul medical principal, de la Clinica de Ortopedie a Spitalului Universitar de Urgență București, Alina Bobocea, a afirmat faptul că "nu a fost blocată nici măcar o ușă" și că, în contextul în care Clinica de Ortopedie ocupă etajul 3 al Spitalului, iar, mai mult, în acea zi fuseseră efectuate nu mai puțin de 14 operații, sub nicio formă nu se putea proceda la blocarea întregului etaj, pentru că ar fi însemnat închiderea clinicii.
"Nu a fost blocată nici măcar o ușă. Știu că, la noi pe clinică, din 74 de pacienți internați, 14 s-au operat la Clinica de Ortopedie, deci nu se putea închide sub nicio formă clinica. Doamna ambasador nu a beneficiat de tratament preferențial. Clinica de Ortopedie de la Spitalul Universitar nu a închis niciun etaj. Nu ai cum să blochezi, ce faci cu pacienții? Nu ai cum să evacuezi 74-80 de pacienti, unde să îi duci? Noi nu tratăm pacienții în funcție de statutul pe care îl au. Îi tratăm ca pe niște pacienți", a afirmat Alina Bobocea.