Procurorul-şef al DNA a trimis procurorului general Augustin Lazăr un referat în vederea sesizării Senatului pentru formularea unei cereri de efectuare a urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită presupus a fi săvârşită de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.
Potrivit unor surse judiciare, dosarul este intrumentat de procurorul Marius Bulancea, considerat cel mai fidel om al Laurei Codruţa Kovesi în DNA.
Bulancea a fost procuror DIICOT Iași, apoi a activat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel, de unde Laura Codruța Koveși l-a numit consilier.
Marius Bulancea a instrumentat dosarul procurorului general Tiberiu Nițu. Cu această ocazie, din funcția de consilier al Laurei Codruța Kovesi, Bulancea a fost delegat să conducă secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, secția a II-a DNA, rămasă fără șef în 2016. Dosarul a fost clasat, iar ulterior ÎCCJ a stabilit că faptele de care era acuzat Niţu nu există.
Acelaşi Bulancea a finalizat dosarul Gala Bute, după ce alţi procurori au dus greul anchetei. La finalizarea dosaerului, ministrul Raluca Prună a decis să propună numirea lui în funcția de procuror șef al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din DNA.
O altă faptă de arme a lui Marius Bulancea a fost salvarea lui Mugur Isărescu, prin clasarea unui dosar în care acesta era vizat.
La 5 septembrie 2017 Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorii Marius Bogdan Bulancea – procuror şef secţie, Paul Silviu Dumitriu – procuror şef adjunct secţie, şi Jean Nicolae Uncheşelu de la DNA, pentru dosarul deschis pe tema OUG 13/2017, în privinţa căruia CCR a stabilit că procurorii şi-au depăşit atribuţiile şi au încălcat Constituţia.
După revocarea de la DNA, Laura Codruţa Kovesi l-a dorit interimar pe Marius Bulancea. În locul acestuia, procuror şef interimar al DNA a ajuns Anca Jurma.