În dosarul penal, aflat pe rolul DNA, există un SMS trimis de Anna Horvath pe numărul de telefon folosit de Emil Boc, prin care îl roagă să semneze mai repede un act important cu ajutorul căruia să se poată iniția, în regim de urgență, un proiect de hotărâre de consiliu local.
Tonul este unul familiar, semn că Anna Horvath, aflată acum în concediu fără salar, pe perioada controlului judidiciar institituit de DNA, a mai
”Dl. primar îmi cer scuze de deranj: este la Dvs. un aviz urgent de la doamna Mărincean (șeful Direcției de Siguranța Circulației, din Primăria Cluj Napoca - n.n.) cu care poate fi pus pe ordinea de zi a Consiliului Local, PUZ-ul grădiniței pe care am aprobat în CTATU. Ați putea vă rog semna pentru a fi făcut proiectul de HCL? Multumesc mult! A. Horvath”, este SMS-ul interceptat de DNA în data de 30 iunie 2016, la ora 14.44.
Omul de afaceri în favoarea căruia a intervenit Anna Horvath este Ambrus Adam , cu afaceri imobiliare în zona clădirilor de birouri. Acesta a modernizat un spațiu mai vechi pe care l-a închiriat la E.On Servicii Bussines. Ulterior, cei de la E.On i-au solicitat lui Ambruș să modernizeze un alt spațiu, în care să funcționeze o grădiniță pentru angajații companiei.
Cum funcționarii din Primăria Cluj Napoca i-au băgat bețe în roate lui Ambruș, acesta a intervenit la viceprimarul Anna Horvath, pe care, în timpul campaniei electorale l-a sponsorizat cu 8.000 de lei. ”În calitate de persoană fizică am donat 8.000 de lei pentru campania electorală a doamnei Horvath Anna, iar în calitate de persoană juridică (Amera Grup SRL), am donat suma de 9.900 de lei pentru formațiunea politică UDMR”, a recunoscut Ambruș Adam. La dosar există mai multe SMS-uri schimbate de viceprimar și omul de afaceri care se interesa de soarta proiectului.
Emil Boc nu a răspuns niciodată la SMS-ul trimis de Anna Horvath. Sau dacă a răspuns acest răspuns ar putea fi îndosariat la un dosar de siguranță națională, din care, susțin sursele judiciare, a fost desprins dosarul de corupție care se referă la viceprimarul Clujului.
Cert este că după acest SMS, din data de 30 iunie 2016, lucrurile s-au mișcat cu repeziciune pentru Ambruș Adam. Dacă la ședința Consiliului Local Cluj Napoca, din data de 16 iunie a.c., proiectul privind aprobarea Planului de Urbanism General, pentru funcționarea grădiniței private a fost scos de pe ordinea de zi, din cauza a doua avize care lipseau de la dosar, unul pentru siguranța circulației și altul privind sănătatea populației, la următoare ședință, acea din data de 6 iulie 2016, proiectul a fost avizat din prima. Între cele două ședințe, a existat celebrul SMS.
Sursa: evz.ro