Potrivit siteului ADP Sector 1, Alexandru Noapteş are în subordine directorul economic, Serviciul juridic, Serviciul tehnic achiziţii publice, Serviciul mecanizare – Compartiment auto, Serviciul Drumuri- Compartiment parcări publice şi Serviciul spaţii verzi.
Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, pentru News.ro, că numirea lui Alexandru Noapteş a fost făcută de către directorul general al ADP Sector 1, Marian Marinescu, acesta din urmă fiind numit de către primar.
“Atribuţiile sunt cele din organigramă pentru funcţia de director adjunct ADP Sector 1. Nu s-a schimbat nimic în sarcinile pe care le au, ci doar s-au făcut aceste numiri”, a spus Dan Tudorache.
Noul şef al ADP Sector 1 a declarat pentru Digi24 că va modifica organigrama instituţiei, astfel încât Alexandru Noapteş să aibă în subordine toate direcţiile importante. „El se va ocupa de serviciul mecanizare, serviciul drumuri, de serviciul spaţii verzi, compartimentul auto, parcările, semnalizările rutiere şi să vedem ce-i mai dau să facă”, a declarat Marian Marinescu, director general al ADP Sector 1.
Atribuţiile directorului adjunct, conform organigramei de pe site-ul ADP Sector 1, sunt: aprobarea metodelor, tehnicilor, programelor şi acţiunilor serviciilor şi formatiilor din subordine, asigurarea menţinerii în stare de funcţionare a parcului de transport şi mecanizare, controlează şi răspunde pentru modul de utilizare a materiilor prime, a materialelor, a combustibilului, a pieselor de schimb, lubrifianţilor, anvelopelor etc, asigură întocmirea planului de aprovizionare anual pentru toate secţiile şi compartimentele instituţiei, asigură efectuarea recepţiilor cantitative şi calitative a materiilor prime şi a materialelor achiziţionate, întocmeşte propuneri anuale privind modul de întreţinere şi conservare a patrimoniului, asigură dotarea instituţiei cu mijloace şi instalaţii PSI, întocmeşte necesarul de cheltuieli specifice birourilor şi compartimentelor din subordine pentru includerea acestora în bugetul de cheltuieli al anului respectiv şi îl transmite Directorului Economic.
De asemenea, Noapteş va trebui să răspundă de aplicarea legislaţiei privind achiziţiile publice în domeniul său de activitate, va controla din punct de vedere disciplinar personalul din subordine şi va asigura interimatul funcţiei de Director General şi conduce instituţia în absenţa acestuia.
Aproape 3 milioane de euro au fost confiscaţi şi 500.000 de euro erau în curs de confiscare în 2015, la sesizările ANI, de la 14 foşti demnitari, şefi de companii şi poliţişti.
Cea mai mare sumă - 6.364.413 lei (aproximativ 1.438.567 euro) – a fost confiscată anul trecut de la fostul director CFR Călători Alexandru Noapteş, conform unei decizii din decembrie 2014 a Înaltei Curţi. În august 2011, ANI sesiza Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti privind faptul că Noapteş şi soţia acestuia nu pot justifica 9.825.978 de lei (aproape 2,8 milioane de euro). Trimis în judecată de DNA pentru că a cumpărat din Germania locomotive la mâna a doua pe care le-a vândut la suprapreţ CFR Călători, Noapteş a fost achitat definitiv în iulie 2014.