UPDATE: Înalta Curte de Casație și Justiție a respins, joi, cererea procurorilor DNA de prelungire a arestului preventiv cu 30 de zile în cazul deputatului Nicolae Păun, în dosarul în care acesta este urmărit penal pentru fapte de corupție în legătură cu derularea unor proiecte cu fonduri europene.
Instanța supremă a dispus înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile (27 aprilie — 26 iunie), însă decizia judecătorilor nu este definitivă și poate fi contestată de DNA, precizează Agerpres.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis la începutul lunii martie arestarea preventivă pentru 30 de zile a deputatului Nicolae Păun, care este acuzat de spălare de bani, deturnare de fonduri, evaziune fiscală şi alte infracţiuni de corupţie.
Deputatul Nicolae Păun a fost reţinut, joi, de procurorii DNA pentru 24 de ore în dosarul în care este acuzat de spălare de bani, deturnare de fonduri, evaziune fiscală şi alte infracţiuni de corupţie.
Nicolae Păun, care este şi preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, este acuzat de " folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, cumpărare de influenţă, influenţare a declaraţiilor, toate în formă continuată".
Luni, Nicolae Păun, a fost înştiinţat de procurorii că ancheta în cazul său a fost extinsă, fiind acuzat de evaziune fiscală după ce, prin intermediul firmei SC Niky Scorpion Alcom SRL, ar fi cumpărat terenuri la preţ supraevaluat pentru ca astfel să fie ma