Creditat cu aproximativ 300.000 de voturi şi un scor de 1 la sută, NPD a obţinut un loc, din cele 96 de câte dispune Germania în noul Parlament, faţă de 99 câte avea în urma alegerilor din 2009.
Partidul de extremă dreapta profită de o reformă a sistemului electoral german pentru alegerile europene, care a trecut la sistemul proporţional integral, ce nu mai prevede un prag minim de intrare în Parlament.
De această reformă a profitat şi micul partid Freie Wähler, afiliat liberalilor europeni, "partidul pentru protecţia animalelor", "partidul Familiei", partidul "Pirat", "Partidul ecologic german" sau partidul nonconformist "Partidul", care au fiecare câte un loc.
Accesta din urmă a câştigat un loc graţie unui scor de 0,6 la sută şi unui număr de 184.525 de voturi primite.
Alegerile europene au fost câştigate de partidul conservator al cancelarului Angela Merkel CDU/CSU cu 35,3 la sută (29 de mandate), clasat în faţa partenerului său de coaliţie, social-democraţii din SPD (27,3 l sută şi, respectiv, 27 de locuri).
Acestea din urmă au înregistrat un avans de 6,5 puncte în raport cu 2009, în timp ce CDU/CSU a pierdut 2,6 puncte.
Noul partid antieuro AfD, creat în primăvara trecută şi care promovează în principal dizolvarea euro, a confirmat sondajele şi a atins 7 la sută, ceea ce i-a permis să trimită şapte deputaţi în Parlamentul European care numără în total 751.
Cu 10,7 la sută din voturi, Verzii s-au clasat pe locul al treilea (11 locuri), în faţa stângii radicale Die Linke (7,4 la sută şi şapte locuri).
Partidul liberal FDP, fost aliat al lui Merkel la guvernare înaintea alegerilor legislative din toamnă, confirmă menţinerea la un nivel foarte slab, cu 3,4 la sută (trei locuri), în timp ce afişa un scor de 11 la sută în urmă cu cinci ani în aceleaşi alegeri.
Participarea a fost de 48,1 la sută, potrivit rezultatelor definitive, cu 4,9 puncte peste cea din 2009.