Dacian Cioloș, la mitingul PNL: Lipsa implicării naște monștri. Să nu mai așteptăm lideri mesianici

Sunday, 06 November 2016, 11:07, Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Dacian Cioloș a participat, duminică seară, la mitingul Partidului Naţional Liberal pentru lansarea candidaţilor la alegerile parlamentare. Premierul a ținut să precizeze că participă la acest eveniment electoral pentru că PNL îi susține platforma "România 100" și pentru că lipsa de implicare în România "naște monștri".

"Sunt aici în primul rând pentru ați decis să susțineți platforma România 100. Aceasta nu este doar înșiruire de iluzii, ci sunt principii pe care am început să le experimentăm în acest an și care trebuie să ne modeleze acțiunile. Onestitatea, bunul simț nu sunt iluzii, nu sunt doar enunțuri, ci trebuie să ne construim acțiunea în jurul lor și să coborâm princiiple în fapte concrete", a declarat Dacian Cioloș.

Premierul a mai spus că, pentru ca democrația să rămână o valoare care să transforme România, este nevoie de schimbare în România și în toate partidele. Sunt multe lucruri pe care trebuie să le uităm despre cum s-a făcut politică până acum, a spus Cioloș.

"Să nu mai facem politică pentru interesul propriu sau pentru un grup. Trebuie să intrăm în politică ca să dăruim.
Cu atitudinea asta se va ajunge la recâștigarea încrederii în România. Să recâștigăm oameni onești care vin în politică să dăruiască", a continuat premierul.

Cioloș a precizat că România viitorului nu se poate construi cu lideri mesianici. Schimbarea în bine a societății se va produce doar dacă fiecare dintre români se schimbă și se implică.

"Am cerut mereu liderilor să facă schimbarea în locul nostru. V-aș ruga să vă gândiți în ce fel noi fiecare vom putea să ne schimbăm pe noi înșine, pentru a putea apoi să cerem leadershipului să fie onest, de bun simț. Asta va duce la o schimbare și în societatea noastră. Pentru mine România guvernarea cu bun simț înseamnă guvernare prin asumarea propriei conștiinței. Implicarea trebuie făcută cu sufletul curat. Lipsa implicării naște monștri, ați văzut în toți acești ani", a mai spus Dacian Cioloș.

Partidul Naţional Liberal organizează, astăzi, începând cu ora 17.00, în Piaţa Revoluţiei din Capitală, un miting pentru lansarea candidaţilor la alegerile parlamentare dar şi de susţinere a propunerii de premier a lui Dacian Cioloş.

Peste 20.000 de oameni participă, duminică, la mitingul PNL din Piaţa Revoluţiei din Capitală, la care va participa şi premierul Dacian Cioloş, susţinut de liberali pentru un nou mandat de prim-ministru. Cioloş îşi va ţine discursul pe o scenă amplasată în mijlocul mulţimii.

Militanţii PNL au venit la miting din toată ţara, unii plecând chiar din cursul nopţii spre Bucureşti, cum ar fi cei aproximativ 400 de liberali din Arad.

PNL a anunţat de sâmbătă, pe pagina oficială de Facebook, evenimentul de lansare a candidaţilor la parlamentare dar şi a sloganului partidului la aceste alegeri.

”Dacă îl susţii pe Dacian Cioloş să conducă guvernul şi după alegerile din 11 decembrie, vino duminică alături de noi la mitingul de susţinere a lui Dacian Cioloş şi de lansare a candidaţilor PNL şi a programului de guvernare. Partidul Naţional Liberal a fost şi rămâne fidel principiilor care stau la baza Platformei România 100 şi are pentru funcţia de prim-ministru al guvernului rezultat după alegeri o opţiune fermă: Dacian Cioloş. Dacă eşti printre cei care nu doresc sub nici o formă un condamnat penal în fruntea guvernului, dacă nu vrei ca gaşca infractorilor PSD să pună din nou mâna pe putere, vino alături de noi duminică, 6 noiembrie, în Piaţa Revoluţiei, să spunem împreună:  #goCiolos #goPNL”, se arată în mesajul de pe Facebook al PNL.

Înaintea începerii mitingului, pentru a încălzi atmosfera, din megafoane răsunau melodii moderne, printre care şi o variantă remixată a celebrei "Ciuleandra".

Mitingul a început cu intonarea imnului naţional.

Prezentatorul evenimentului este actorul Marius Florea Vizante.

Pe scenă au urcat o sută de liberali, candidaţi şi lideri ai partidului, în special figurile noi. Toate discursurile vor fi titrate pe trei ecrane imense amplasate în spatele scenei.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Homepage