"Domnul Klaus Iohannis este un mare câştig pentru România în acest moment, pentru că e şeful statului. Dar, tot la fel de bine, pot să vă spun că are intenţii foarte bune, dar ele trebuiesc şi materializate. Din nefericire, am să îmi păstrez trendul ultimilor ani când, în general, m-am certat sau am avut divergenţe cu toţi şefii de stat şi de guvern pe care i-a avut România. Sper să nu intru în divergenţă cu domnia sa. Este păcat că şi-a încălcat statutul de arbitru. Când eşti preşedintele României, nu ai voie, când numai eşti membru de partid, să spui că vrei guvern PNL. Pentru că acest lucru l-a mai făcut Traian Băsescu în România. Şi guvernarea domniei sale cu guvernele sale a fost una dezastruoasă pentru acest popor", a spus Oprişan.
Marian Oprişan: DNA nu s-a înşelat în cazul lui Adrian Năstase
Vicepreşedintele PSD a vorbit şi despre ruperea USL şi despre cum putea fi evitată dispariţia alianţei.
"Cred că ruperea USL a fost o greşeală. Nu ni s-a datorat, din păcate. S-a datorat lui Crin Antonescu care a fost puţin neserios şi a preferat să se întoarcă la dreapta şi la cel cu care a negociat. Domnul Iohannis vroia să fie vicepremier şi ministru de Interne. Nu poţi să spui: Vreau mâine. Eu cred că cea mai inteligentă soluţie pentru Antonescu ar fi fost să negocieze cu Ponta, pentru că Ponta nu îşi dorea să candideze la prezidenţiale şi Crin să facă un pas înapoi. Dacă atunci l-ar fi propus pe domnul Iohannis candidat la preşedinţie, astăzi Iohannis era preşedintele României, dar din partea USL şi avea chiar Guvernul domniei sale. Cred că cea mai bună persoană să candideze pentru USL ar fi fost Iohannis", a mai declarat Oprişan.
Oprişan, despre votul din diaspora: Evitam ruşinea dacă Ponta alegea un ministeru de Externe mai bun
Oprişan a mai precizat că PSD are o nouă ofertă pentru români.
"La Sinaia, avem şedinţă CEx al PSD unde vom discuta cât se poate de clar despre ce vom face la Consiliu Naţional. PSD pregăteşte o nouă ofertă pe care doreşte să o facă românilor după 2016. Vom face acest lucru. Vă mai spun un lucru cât se poate de clar: PSD, în urma alegerilor parlamentare din 2012, doreşte să rămână la guvernare pentru ca până în 2016 să mai putem mări încă o dată pensiile, salariile şi să reducem TVA la 20%. Cu domnul Victor Ponta în fruntea Guvernului. Domnul Victor Ponta nu e de capul lui premier al României. Guvernul României instalat în funcţie este rezultatul alegerilor din decembrie 2012", a mai spus Oprişan.