Viitorul ambasador a adăugat, în contextul în care SUA sunt doar pe locul 11, în topul investitorilor străini, că "în domeniul economic se pot face mai multe", motiv pentru care va face și câteva vizite în ministerele economice. Maior a apreciat că investițiile americane nu sunt mai semnificative și din cauza unor lucruri care țin de fluctuația legislativă și de corupție, dar care se poate îmbunătăți:
"Vorbim de prima economie a lumii și potențialul este imens, mai ales în domenii ca energie și tehnologia informației, investitorii americani vor gasi oportunități importante", a precizat Maior.
Întrebat despre plecarea companiei Chevron, acesta a spus că s-ar putea să existe interes și din partea altor companii, inclusiv în acest domeniu, și a dat exemplul Exxon. Mai mult, Maior a arătat că Statele Unite și-au obținut "independența energetică extraordinară la nivel global" și cu ajutorul gazelor de șist.
"România își poate obține și ea independența energetică, până în 2019", a apreciat Maior, adăugând că nu se referă numai la gazele de șist.
Întrebat despre scrisoarea unor organizații din SUA, în care se cere șefului statului să nu mai fie numit, Maior a evitat un răspuns direct și a spus că "este bine că există o asemenea vibrație, am primit sute de scrisori", și a adăugat că dialogul cu comunitatea românească este important.
"Aceasta este foarte mare (sunt peste 450.000) și are un potențial de a ajuta la consolidarea relației dintre cele două state, a apreciat viitorul ambasador de la Washington.